E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç beklentisi---

Borsada pozitif başlangıç beklentisi

Borsada pozitif başlangıç beklentisi
04 Temmuz 2022 - 08:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Asgari ücret kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: İhracatta kırdığımız bu rekorlar ekonomimizin sağlam temeller üzerinde ilerlediğine işaret etmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Türkiye'de elektrikli araçların şarj altyapısını oluşturmak amacıyla devreye aldığı Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Destek Programı ile 1 milyar liralık yatırım yapılacak.

Ukrayna, Lysychansk’tan çekildiğini doğruladı .

Almanya Başbakanı Scholz, yükselen enerji fiyatlarından endişeli olduğunu söyledi.

ECB, pandemi döneminde uyguladığı ucuz kredi programının bankalara milyarlarca euro kazandırmasının önüne geçmeyi planlıyor.

AB: Enerji bağımlılığını, yüksek fiyatları azaltmak için ay ortasında plan açıklayacağız.

Çekya Cumhurbaşkanı, yeni merkez bankası başkanının faiz oranlarını istikrara kavuşturacağına inanıyor.

Çin’in üç büyük havayolu şirketi, Airbus’a yaklaşık 37 milyar dolar değerinde sipariş verdi.

Ne olacak?

• Yurt içinde Haziran ayı enflasyon verileri açıklanacak.
• Hazinenin iki tahvil ihalesi gerçekleşecek.
• ABD’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
• Fitch’in Türkiye değerlendirmesini Cuma günü yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Piyasalarda Cuma günü, 2022 yılı Haziran ayı İSO İmalat PMI verisi açıklandı. Eşik değer olan 50,00’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre Ocak'ta 50,50, Şubat'ta 50,40, Mart'ta 49,40, Nisan'da 49,20, Mayıs'ta 49,20 olarak açıklanan İmalat PMI, Haziran ayında 48,10 açıklanarak üst üste dördüncü ay üçüncü ay eşik değerin altında kaldı ve imalat sektörünün yavaşlamasına işaret etti. Açıklanan veri Covid-19'dan bu yana gerçekleşen en belirgin düşüş olarak kayıtlara geçti.
Bugün yurt içinde Haziran ayı enflasyon verisi açıklanacak. Aylık bazda bakıldığında kur tarafındaki yükseliş, akaryakıt, tütün ürünleri, alkollü içecekler ve şekere gelen zamlarla birlikte Haziran ayına ilişkin verilerde yaklaşık %5'e yakın enflasyon açıklanmasını bekliyoruz. Bu veri de yıllık bazda yaklaşık %78'e karşılık geliyor. Girdi maliyetlerindeki artış ve emtia ile enerji tarafındaki yükselişle ÜFE'nin de yıllık bazda %130'un üstüne gelmesini beklemekteyiz. Her ne kadar gıda tarafındaki KDV %1'e indirilmiş olup, enerji tarafı da devlet tarafından sübvanse edilse de global taraftaki gelişmelerin etkisi ile yüksek enflasyonun seyrinin 2022 yılında devam etmesi ihtimaller dahilinde. Ayrıca Cuma günü yurt içinde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak. Cari işlemler dengesi, Nisan ayında 2,74 milyar dolar açık vermişti. ABD'de Gündem Tarım Dışı İstihdam Olacak ABD tarafındaki resesyon endişeleri, yukarı yönlü enflasyon ve buna bağlı olarak devam eden agresif faiz artışları ile sürüyor. Diğer taraftan ise dolara olan talebin artarak devam etmesi ve dolar endeksinin 105 seviyesinin üstüne çıkması ile birlikte uluslararası piyasalarda altın ABD ekonomisindeki daralma beklentisi ve FED’den gelen şahin açıklamalar nedeniyle inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor. Fiyatlar 1.800 doların altına sarkmış durumda. Borsa İstanbul tarafında ise geçen hafta 60 g HO'nun altında kapanışlar gerçekleşse de Cuma günü endekste, gelen güçlü alımlarla 60 g HO'nun geçtiği 2.435 puan seviyesinin üzerinde kapanış yapıldı.

Yatırımcıların banka hisseleri için beklentisi değişecek mi?

 

Turizm sektörünün en büyük sıkıntısı eleman bulmak

 

Enflasyon oranı memur ve emekli zammını belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)