E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
31 Mart 2023 - 07:53 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Fitch, Türk bankalarına depremin etkilerini değerlendirdiği raporda afetin vurduğu bölgelerde bankaların sınırlı riski olduğunu ve notlarının etkilenmesinin olası görülmediğini belirtti. Kurum, afetin finansal maliyetinin 100 milyar doları bulabileceğini ve ilk çeyrekte yakın vadeli ekonomik büyümeyi baskılamasının beklendiğini kaydetti.

En düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesini de içeren teklif TBMM'de kabul edildi.

NATO'ya Finlandiya'nın katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

ABD Başkanı Biden, ülkedeki son banka iflaslarının ardından bankacılık düzenlemelerinin sıkılaştırılması için çağrıda bulundu.

Fitch: ABD'deki banka iflasları, düzenlemelerin sıkılaştırılmasını hızlandırabilir.

S&P yüksek faiz oranlarının, kredi finansman maliyetleri ve varlık fiyatları üzerinde ek baskı oluşturabileceğini belirterek daha sıkı finansman koşullarının birçok ekonomiyi sert inişe yaklaştırabileceğini bildirdi.

Dünya Bankası Başkanlığı için tek aday ABD'li Ajay Banga oldu.

FTX'in kurucusu Fried, Çin’li yetkililere rüşvet verdiği yönündeki suçlamaları kabul etmedi.

Ne olacak?

Yurt içinde Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde öncü TÜFE verileri açıklanacak.
ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.
S&P’nin Türkiye değerlendirmesini 31 Mart’ta açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Yurt içi piyasalarda volatilite yüksek kalmaya devam ediyor. Endeks geçtiğimiz işlem günüde 5.000 seviyesini görmesi ardından günü satıcılı tamamladı. Elektrik ve ulaştırma sektörü payları endeksi baskıladı.

ABD’de finansal ekosistemle alakalı haber akışlarında sular durulmazken, geçtiğimiz hafta Fed 25 baz puan faiz artırarak hem bankalara güvenin mesajı hem de faiz artırımlarına devam sinyalleri vermişti. SVB’nin iflası ardından önce Credit Suisse sonra Deutche Bank haberleri gündeme bomba etkisi yaratırken, UBS’in Credit Susse’yi satın alması, üç ABD bankasının iflasının devralınması, Deutche’nin güçlü karlılığı ile ECB Başkanı Lagarde’nin AB ülkelerine Avrupa bankacılık sisteminin güçlü olduğunu anlatması risk iştahını yükseltti. ABD’li yetkililer Salı günü son yıllarda görülen en büyük revizyonun çerçevesini çizerek bankacılık sektörünü yakından takip edeceklerini gösterirken, son haftalar[1]da bankacılıkta yaşanan sorunlar Fed’in agresif para politikası duruşunu sürdüreceğine dair beklentilerin de azalmasına neden oldu. Beklentiler ile Fed Başkanı Powell’ın yaptığı açıklamalar arasında fark olması da belirsizliği tetikleyen unsurlar arasında yer alıyor. Tüm bu haberler eşliğinde Alibaba tarafından operasyonların altı ayrı birimden oluşacağının açıklanması ise teknoloji payları önderliğinde küresel piyasalarda arttı.

ABD tarafında büyüme verisi açıklandı. Beklentilerin %2,7 olduğu ABD’de 4. Çeyrekte ekonomi yıllık bazda %2,6 büyüdü. Beklentilere paralel veri ardından piyasalarda oynaklık yükselmedi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.410 - 5.585 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.422 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.480 azalarak 277.130 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.468 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.550’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.850 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.350 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.500 - 5.550 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.150 ve 5.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Dünya Bankası Başkanlığı'na tek aday çıktı

 

Günün önemli şirket haberleri 31/03/2023

 

Uzmanlar uyardı! Piyasadaki 'sahte altın'a dikkat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp31 Mart 2023 09:40

    Tam tersi satıcılı açılmış. Kkm faizi serbest bırakmışlar. Faiz düşecek yalanı ülkeyi bitirdi.

  • Kakame31 Mart 2023 08:13

    KKM deki faiz sınır değişikliği borsayı patlatacak. Kırmızı borsaya merhaba. Tutamıyorlar dövizi gırtlağa kadar geldi sonrası mide!! Ytd.