E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
03 Şubat 2023 - 08:26 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Borsa İstanbul: BİST100’ün %3 veya üzerinde düşmesi durumunda açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik uygulanacak.

SPK tarafından Borsa İstanbul Pay Senedi Repo Pazarı’nda işlem gören ters repo sözleşmelerinin sona erdirilmesi için 28.04.2023 tarihine kadar belirlenmiş olan sürenin, 30.09.2023’e uzatılmasına karar verildiği açıklandı.

IMF: Merkez bankaları faizlerin daha uzun süre daha yüksek kalması yaklaşımına bağlı kalmalılar.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri isimli programda yaptığı konuşmada enflasyona dair ‘’Milletimiz ve ekonomideki tüm paydaşlarımızla birlikte mücadele vererek, enflasyondaki artış eğilimini aşağı yönlü çevirmeyi hep birlikte başardık. Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz.” yorumunu yaptı.

Türkiye'de terör eylemi tehdidi bahanesiyle konsolosluklarının çalışmalarına ara veren ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin Ankara büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

ABD'de senatörler, Biden'a mektup yazarak Türkiye'ye F - 16 satışının, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı onaylanana kadar geciktirilmesi çağrısında bulundu.

Pentagon, ABD üzerinde Çin istihbarat balonu tespit ettiklerini açıkladı.

ECB'nin faiz oranlarını belirleyen Yönetim Konseyi'nin iki üyesi Reuters'e, ECB politika yapıcılarının dün yapılan toplantıdan en az iki faiz artırımı daha bekleyerek ayrıldıklarını bildirdi, ancak hızları ve nihai varış noktalarıyla ilgili farklılıklar devam ediyor.

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Romanya'nın Azerbaycan'dan doğal gaz almak için yeni bir yıllık sözleşme imzalamaya hazır olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan ile Fransa, enerji alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı.

Ne olacak?

• Yurt içinde ocak ayına ilişkin enflasyon verileri bugün açıklanacak.
• ABD’de Tarım Dışı İstihdam verileri açıklanacak.
• Yurt dışında PMI verileri açıklanacak.
• AB - Ukrayna zirvesi bugün toplanacak.
• ABD Maliye Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarat'tan Sorumlu Müsteşarı Nelson bugün Türkiye'de temaslarda bulunacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Fed, politika faizini beklentilere paralel olarak 25 baz puan artırdı. Bu durum anketlerde %99,9 oranına sahipti ancak piyasanın asıl odaklanacağı kısım Fed Başkanı Powell’ın mesajlarıydı. Karar ardından mikrofonların başına geçen Powell kısmi de olsa temkinli duruş sergiledi. Fed faiz artırımlarına devam sinyali ve bu sene faiz indirimi düşünülmediğini dile getirdi. Piyasaların asıl noktası ise Powell’ın enflasyondaki yumuşamayı kabul etmesi oldu. Powell, ’’dezenflasyon ekonomik aktiviteyi artırabilir’’ dedi. Yapılan açıklamalarla risk iştahı artarken dolar endeksindeki geri çekilme ile Euro / Dolar paritesi ile ons altın yukarı yönlü seyrini sürdürdü.
BoE, beklentilere paralel şekilde politika faizini 50 baz puan artırarak %4 seviyesine yükseltti. Bu kararla birlikte BoE üst üste onuncu kez faiz artırım kararı vermiş oldu ve İngiltere’de politika faizi, son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyonun birçok gelişmiş ülke için zirve noktasını görüp düşüşe geçtiği vurgulanan metinde yine de şuanki enflasyon oranlarının olması gerekenin üstünde olduğu belirtildi.
ECB politika faizini beklentilere paralel 50 baz puan arttırarak %3 seviyesine yükseltti. Karar metninde Mart ayı toplantısı için de 50 baz puanlık artış sinyalleri verildi. ECB Başkanı Lagarde faiz artışlarının orta vadeli hedef olan %2 seviyesine düşene kadar istikrarlı şekilde sürdürüleceğini konjonktüre göre faiz artışlarının olacağını söyledi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.027 - 5.512 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.304 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 23.594 artarak 302.195 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.505 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.445’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.180 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.325 ve 5.375 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken aşağı yönde ise 5.200 ve 5.160 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altında toparlanma çabası

 

Gümüş sessizliğini bozabilir

 

Asya borsaları Çin verileriyle karıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)