E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
02 Şubat 2023 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeniden adaylık önünde hiçbir engel bulunmuyor. Hukuka da Anayasa'ya da uygun.

Erdoğan: An itibarıyla İsveç'in NATO üyeliğine sıcak bakmıyoruz.

Erdoğan: Faizi daha da düşüreceğiz.

Fed, politika faizini beklentilere paralel 25 baz puan artırdı.

Fed, faiz artışlarının devam etmesinin uygun olacağı belirtildi. Fed Başkanı Powell, daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

Fed, enflasyonun kısmen gevşediğini ancak hala yüksek kaldığını belirtti.

Powell: Bu yıl faiz indirimine gitmek uygun olmayacak.

İsveç Dışişleri Bakanı, Türkiye ile NATO üyeliği için imzaladıkları mutabakatta din konusunun ve ifade özgürlüğünden tavizlerin yer almadığını söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rusya'nın 24 Şubat'ta büyük taarruza geçeceğini öne sürdü.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının sonucunu Çin'in yakın izlediğini ve gelecekteki kararlarını etkileyebilecek dersler çıkardığını söyledi.

Motorince 0,65 TL indirim bekleniyor.

Brezilya Merkez Bankası politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Ne olacak?

• ECB faiz kararı bugün açıklanacak.
• BoE faiz kararı bugün açıklanacak.
• ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
• AB - Ukrayna zirvesi 3 Şubat 2023'te toplanacak.
• ABD Maliye Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarat'tan Sorumlu Müsteşarı Nelson yarın Türkiye'de temaslarda bulunacak.
• Yurt içinde Ocak ayına ilişkin enflasyon verileri cuma günü açıklanacak.
• G7 Liderler Zirvesi’nin 24 Şubat’ta yapılması planlanıyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİS1T100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü tabir-i caizse erken kapattı. Endeks günü %5,29 oranında düşüşle 4.713 seviyesinden tamamlarken, 17:14'te Endekse Bağlı Devre Kesici çalıştı. 60 g HO'nun geçtiği 4.960 seviyesini yakından izleyeceğiz. Kısa vadede 4.960 - 5.115 - 5.215 seviyeleri direnç olarak, 4.610 - 4.510 - 4.310 seviyeleri destek olarak takip edilecek.
Bugün saat 16.15’de ECB tarafından faiz kararı açıklanacak. Beklentiler ECB'nin 50 baz puan faiz artıracağı yönünde. Daha önce bekle gör politikasına devam eden ECB, Temmuz ayından bu yana faiz artırıyor. Enflasyonu %2'nin altına çekmeyi hedefleyen ECB’de faiz kararı konusunda yapılan açıklamalar dikkate alındığında şahin tutum sergileniyor. Kışın nispeten ılıman seyretmesi sebebiyle doğalgaza olan talebin azlığı, enerji fiyatlarındaki düşüş ve PMI verilerinin olumlu gelmesi durumunda yılın ikinci yarısında güvercin tutum ihtimali de gündeme geliyor. Ayrıca bugün BOE tarafından da faiz oranı da açıklanacak. BOE'den 10. kez üst üste faiz artırımı bekleniyor. Düşük enflasyon ve güçlü sterlin vurgusu yapılan İngiltere’de de 50 baz puanlık artış sürpriz olmayacaktır.
2023 yılı Ocak ayı İSO İmalat PMI verisi açıklandı. Eşik değer olan 50,00’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre, Ağustos'ta 47,4, Eylül'de 46,9, Ekim'de 46,4, Kasım'da 45,7, Aralık'ta 48,1 olarak açıklanan İmalat PMI, 2023 yılının Ocak ayında 50,10'a yükselerek hem eşik değerin üstüne çıktı, hem de ekonomik aktivitelerde toparlanma sinyali verdi. Ocak ayında faaliyet koşullarının istikrarı, üretim ve yeni siparişlerdeki sınırlı yavaşlama, talepteki iyileşme İmalat PMI'yı destekledi. Enflasyonist risklerin azalması ile talepteki toparlanmayı destekleyeceği ön görüsü ile anlık konjonktürde İmalat PMI verisinin Şubat ayında yükselişin devamını beklemekteyiz. Sektörel bazda Ocak ayında elektrikli ve elektronik ürünler sektörü güçlü bir performans sergiledi. Buna karşılık, tekstil sektöründe baskı devam etti. Yılın başında güçlenen maliyet baskılarına rağmen nihai ürün fiyatlarında artışın ivme kaybettiği tek sektör tekstil ürünleri oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.262 - 5.618 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.304 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.880 azalarak 278.601 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.628 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.425’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.180 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.325 ve 5.375 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken aşağı yönde ise 5.200 ve 5.160 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Ne şahin ne güvercin

 

Petrol 'zayıf dolar' etkisiyle yükselişte

 

Altın 9 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)