E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
24 Ocak 2023 - 08:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük.

Erdoğan: Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2.000 TL’yi aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.

Erdoğan: (İsveç) Ülkemizin büyükelçiliği önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya üyelik başvuruları konusunda artık bizden herhangi bir hayırhahlık bekleyemeyecekleri açıktır.

ABD Dışişleri Sözcüsü İsveç'te olan olayın art niyetle, Atlantik ötesinde Avrupa'daki müttefiklerimiz arasındaki birliği zayıflatmak için yapılmış olabileceğinin de farkındayız.

ECB Christine Lagarde, ECB’nin enflasyonu hedefine döndürmek için gereken her şeyi yapacağını belirterek, önümüzdeki toplantılarda yeni önemli faiz artırımlarına işaret etti.

Ford Almanya’da 3.200 çalışanın işten çıkarılacağı belirtildi.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD’de Öncü PMI verileri açıklanacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 25 - 26 Ocak'ta Brüksel'de temaslarda bulunacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftaya güçlü başlamasının ardından gün sonu gelen kar realizasyonları ile baskılandı. Güne hafif alıcılı başlayan endeks gün içinde 5.569 seviyesini test etmesi sonrasında sert gelen satışlarla 5 g HO’da destek buldu. Yarın başlayacak 2022 yılı son çeyrek finansallarının endekse katalist olmasını bekliyoruz. 2022 yılı dördüncü çeyrek finansalları 25 Ocak’ta Arçelik ile başlayacak olup, bankacılık tarafı da 31 Ocak’ta Akbank finansalları Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklanması ile başlayacak. Dördüncü çeyrek finansallarının son açıklanma tarihleri ise konsolide olmayanlar için 1 Mart 2023 Çarşamba, konsolide finansallar ile bankacılık finansalları için 13 Mart 2023 Pazartesi açıklanacak.
Bugün yurt dışında öncü PMI verileri açıklanacak. Enflasyonun endişelerinin faiz artırımları ile birlikte az da olsa dinmesi verilerin önemini daha da artırıyor. Beklenti üstü gelecek ya da eşik değeri aşacak PMI verileri küresel risk iştahını destekleyebilir.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 6.024 - 6.275 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.062 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.003 artarak 304.747 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.080 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.100’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.480 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.980 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.100 ve 6.140 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 6.000 ve 5.080 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

"2023'de en iyi performansı emtialar gösterecek"

 

Morgan Stanley'den ABD hisse senedi yorumu

 

Kripto para borsası Bitzlato'ya 'kara para' operasyonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)