E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
15 Kasım 2022 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

Fed Başkan Yardımcısı Brainard: Fed yakında faiz artışlarını yavaşlatabilir.

ABD Başkanı Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi, G20 Zirvesi için geldikleri Endonezya'da yüz yüze görüştü. Görüşme sonrası Beyaz Saray, görüşmenin samimi geçtiğini ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Pekin’i ziyaret edeceğini duyurdu.

Pentagon: Rusya'nın Herson'dan çekilmesi Ukrayna için stratejik bir zafer.

BM Genel Kurulu'nun Rusya'nın Ukrayna'ya savaş tazminatı ödemesini isteyen kararı kabul edildi.

Bloomberg haberine göre ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi, ABD Dışişleri Bakanlığı ile birlikte, Rus askeri-sanayi kompleksini destekleyen ulusötesi bir ağ tedarik teknolojisine yaptırımı onayladı.

The Times'ın haberine göre, İngiltere Başbakanı Sunak, ulusal asgari ücreti artıracak ve 8 milyon haneye 1.100 pound'a varan yaşam maliyeti ödemesi yapacak.

ABD'de 6 Ocak Soruşturma Komitesi, Trump'ın ifade vermeyi reddettiğini duyurdu.

Amazon'un 10.000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Japon ekonomisi, yıllıklandırılmış verilerle bir önceki çeyreğe göre %1,2 daraldı.

Ne olacak?

• Yurt içinde Bütçe Dengesi açıklanacakken, Euro Bölgesi’nde Ticaret Dengesi ile Öncü Büyüme verileri, İngiltere’de İşsizlik Oranı, ABD’de ise ÜFE verileri açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi nedeniyle Endonezya’da.
• ABD eski Başkanı Trump’ın bugün açıklama yapması bekleniyor.
• Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayının ilk haftası toplanacak.
• İstanbul Ticaret Odası'nda yönetim kurulu başkanlığı seçimi bugün yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Cuma günü VİOP akşam seansının normal seans kapanışının 37,50 puan üstünde tamamlaması ve yurt dışı piyasalardaki olumlu seyirle birlikte BİST100 endeksinin Pazartesi gününe alıcılı başlangıç yapması beklenirken, Pazar günü Beyoğlu İstiklal Caddesinde yaşanan hüzünlü haber akışı ile birlikte yurt içi piyasalar güne satış baskısı ile başladı.
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 Zirvesine gitmesi, ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi’nin yüz yüze görüşmesi sonrasında olumlu sonuçlar çıkabileceğine dair algı ve yurt içinde yüksek enflasyon ortamında alternatif getiri arayışında Borsa İstanbul’un ön plana çıkması sonrasında endeks yeni rekor kırdı.
ABD tarafında geçen hafta açıklanan enflasyon verisi sonrasında dolar küresel güçte değer kaybediyor. Öyle ki enflasyon kaynaklı gelişmeler neticesinde dolara olan talebin artması ile birlikte Dolar endeksi son yılların en yüksek seviyesine çıkarak rekor kırmıştı. Fed’in agresif faiz artışları neticesinde doların küreseldeki değer kazancı ile de Euro / Dolar paritesi 0,95’lere kadar geriledi.
Ancak Fed’in son faiz toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımı yapmasına rağmen güvercin söylemler dolar endeksini geri çekti. Ardından da geçen hafta ABD’de manşet enflasyonun yıllık %8,2’den beklentileri aşarak %7,7’ye geri çekilmesi, çekirdek enflasyonun yükselişindeki yavaşlama sonrasında en kötünün geride kaldığının fiyatlamaları ile riskli varlıklara geçişler hızlandı. Fed’in artırılan faizlere rağmen ABD’nin ekonomik büyümeye devam etmesi ve enflasyonun kontrol altına alınabilme ihtimali ile birlikte Dolar endeksi geri çekilmeye devam ediyor.
Dolar endeksindeki geri çekilme ve Fed’in güvercin tutuma geçme ihtimalinin artması ile birlikte, Euro Bölgesi’ndeki yüksek enflasyon ortamında ECB’nin faiz artırımında agresifliğe devam edeceği beklentileri sonrasında Euro/Dolar paritesi 1,03 seviyelerinde işlem görüyor. Bugün ise piyasalar ABD tarafından gelecek ÜFE verisine odaklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 4.960 - 5.133 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.092 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.343 artarak 296.577 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.005 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.170’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.000 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.140 ve 5.170 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.040 ve 5.00 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın 3 ayın zirvesine dayandı

 

Günün önemli şirket haberleri 15/11/2022

 

Asya borsaları karışık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)