E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
07 Kasım 2022 - 08:24 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

IMF, Türkiye'ye Merkez Bankası bağımsızlığını güçlendirme ve faiz artışı tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye - İsveç - Finlandiya üçlü muhtırasına ilişkin onay sürecinin hızını ve ne zaman nihayetleneceğini bu ülkelerce atılacak adımların belirleyeceğini kaydetti.

Türkiye'nin otomotiv endüstrisi Ekim ayında 2,65 milyar dolarlık ürün ihraç etti.

Richmond Fed Başkanı Barkin, gelecekteki ABD faiz artırımlarının hızını göz önünde bulundurarak daha tedbirli hareket etmeye hazır olduğunu, ancak oranların daha uzun süre ve daha önce beklenenden daha yüksek bir son noktaya kadar yükselmeye devam edebileceğini söyledi.

ABD eski Hazine Bakanı Summers, Fed'in enflasyonu bastırmak için faizi %6'nın üzerine çıkarma riski olduğuna dikkat çekti.

Euro bölgesi, durgunluk yaklaşırken enerji destek planları koordinasyonunu gözden geçirecek.

Enflasyondaki yükseliş, artan faiz oranlarının küresel talebi yavaşlatması ve Kovid-19 tedbirleri Çin'in ihracat ve ithalatına olumsuz yansıdı.

Twitter'ın kurucu ortağı Dorsey, yeni sahibi Elon Musk'ın yüzlerce çalışanı işten çıkarılmasından sonra şirketi çok hızlı büyüttüğü için özür diledi.

Elon Musk, Twitter'daki işten çıkarmaları savundu: Başka seçeneğim yoktu.

Ne olacak?

• Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, Almanya’da Sanayi Üretim Endeksi verisi yayımlanacak.
• Bugün Hazine Tahvil ihaleleri düzenlenecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD'de bu hafta Perşembe günü saat 16:30'da enflasyon verileri açıklanacak. ABD'de yıllık bazda %8,2 olarak gelen enflasyon verisinin %8,0'e gerilemesi bekleniyor. Geçen ay artan enerji, gıda ve barınma maliyetleri ile beklenti üstü gelen manşet enflasyonun geri çekilmesi beklense de bizce daha önemli olan çekirdek enflasyon verileri. Çünkü çekirdek enflasyonun yükselişini sürdürmesi, Fed'in agresifliğini artıran unsurlardan biri olarak da ön plana çıkıyor. Geçen ay %6,6 ile beklentilerin üstünde gelen çekirdek enflasyon verisi ile birlikte piyasalar önce negatifliği fiyatlamış ancak daha sonra çekirdek enflasyonun zirve yaptığına dair algı ile birlikte yükselişe geçmişti. Çekirdek enflasyonun %6,6 olarak kalması bekleniyor.
Geçen açıklanan Fed faiz kararı, enflasyon datasından önce açıklandı. Yani Fed 75 baz puanlık faiz artışında Ekim ayı enflasyonunu görmedi ve nispeten güvercin açıklamaları bu veri öncesinde yaptı. Geçen hafta faiz artırımlarına rağmen açıklanan büyüme verisi, ADP Tarım Dışı İstihdam verisi ardından Fed'in faiz artırımlarına son verilebileceğine dair mesajlar sonrasında enflasyon datasının önemi daha da arttı. Fed Başkanı Powell her ne kadar daha şahin olsa da düşüncemiz Fed'in faiz artırımlarına daha yumuşak devam edeceği yönünde. Ancak haftaya gelecek enflasyon verisinde olası bir yükseliş tekrar rüzgarı tersine çevirebilir. Anlık olarak 50 baz puanlık faiz artırım ihtimali %48'lere çıkmış durumda.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 4.666 - 4.837 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.789 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.194 azalarak 265.393 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.670 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.680’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.740 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.830 ve 4.895 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.770 ve 4.740 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 07/11/2022

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları(07/11/2022)

 

Asya borsaları pozitif hava

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)