E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
16 Ağustos 2022 - 09:02 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Çin’de açıklanan ekonomik verilerin beklentilerin altında zayıf bir performans ortaya koyması büyümeye ilişkin tahminleri zayıflatırken, bu durum petrol cephesinde kayıpların hız kazanmasına neden oldu. Avrupa’da süregelen enerji krizi ve Euro Bölgesi’ne ilişkin artan resesyon endişeleri ile Tayvan’da gerilimin yeniden tırmanması ana risk başlıkları olarak takip ediliyor. Bugün Euro Bölgesi’nde güven endeksleri ile ABD’deki ekonomik veriler yakından izlenecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – ZEW Ekonomik Güveni Önem: Yüksek
• 16:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Sıkılaşan likidite koşulları, resesyon endişeleri ve jeopolitik gelişmeler gündemdeki yerini ve önemini korumaya devam ederken, küresel risk iştahı ve piyasalarda dalgalı bir seyir kaydediliyor. Yurt dışındaki karışık görünüme paralel dalgalı bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi günü %0,25 oranında kayıpla 2.857,18 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,96 – 17,97 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 17,95’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Cuma günü kapanışa doğru etkili olan kâr satışlarının ardından yeni haftanın ilk işlem gününde de dalgalı bir görünüm ortaya koyan BIST-100 Endeksi’nde yorulma emareleri ve teknik indikatörlerdeki
zayıflama dikkat çekiyor. Endekste 2.840 – 2.819 ve 2.800 seviyelerini kısa vadede destek olarak izlemeye devam ediyoruz. 2.800 desteği altında satışların hız kazandığı ve sırasıyla 2.760 - 2.700 ve 2.684 seviyelerinin gündeme geldiği görülebilir. Yükselişlerde ise 2.885 ve zirvenin bulunduğu 2.896 seviyesi direnç olarak izlenecektir. Zirvenin aşılması ve 2.900 puan üzerinde tutunma sağlanması durumunda alımların gücünü koruduğu görülebilir. 2.800 üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonların korunabileceğini ancak bu seviye altında pozisyon azaltımının daha
doğru olacağı görüşümüzü koruyoruz

Çin piyasaları tedirgin etti

 

Resesyon endişeleri petrol fiyatlarını aşağı çekiyor

 

Ticari kredi faizi, haziran başındaki seviyelere indi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)