E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
15 Ağustos 2022 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Geçen hafta ABD’de açıklanan enflasyon verileri Fed’e ilişkin agresif faiz artış endişelerini yatıştırırken, piyasalarda kısa vadeli bir iyimserlik oluşturdu. İlerleyen süreçte açıklanacak ekonomik veriler ve küresel çapta merkez bankalarının atacağı adımlar risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Moody's cuma günkü değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunu B2’den B3’e düşürdüğünü, not görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini açıkladı.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta
• 15:30 ABD –New York Fed Sanayi Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta yatışan agresif sıkılaşma endişeleriyle küresel hisse piyasalarında toparlanma kaydedildi. Yeni haftada Çin’de açıklanan ekonomik veriler beklentilerin altında kalırken, piyasalarda karışık bir fiyatlama etkili oluyor. Düzeltme hareketlerinin yaşandığı BIST100 Endeksi cuma gününü %0,15 oranında sınırlı bir kayıpla 2.864,25 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 17,93 – 17,95 aralığında bulunan Dolar/TL, busabah 08:40 itibariyle 17,95’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla
başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günü etkili olan kâr satışlarıyla gün içi kazançlarını geri veren BIST-100 Endeksi’nde kısa vadede 2.840 – 2.819 ve 2.800 seviyelerini destek olarak takip edeceğiz. 2.800 desteği altında satışların hız kazandığı ve sırasıyla 2.760 - 2.700 ve 2.684 seviyelerinin gündeme geldiği görülebilir. Endekste yeniden alımların etkili olması halinde tarihi zirvenin bulunduğu 2.896 seviyesi direnç olarak izlenecektir. Zirvenin aşılması ve 2.900 puan üzerinde kapanışların yaşanması durumunda alımların gücünü koruduğu görülebilir. Bu durumda 2.930 – 2.970 aralığı yeni hedef bölgesi olacaktır. Teknik indikatörlerde yorulma emarelerinin gözlendiği endekste 2.800 üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonların korunabileceğini ancak bu seviye altında pozisyon azaltımının daha doğru olacağı kanısındayız.

Piyasalar yeni haftada temkinli

 

Metal fiyatlarında düşüş

 

Şaka coin yatırımcılarına son uyarı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)