E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
09 Ağustos 2022 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.


Türkiye ile Rusya arasında yapılan ekonomik anlaşmalar sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne güçlü desteğini ifade ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'nın eylemini kabul edilemez olarak nitelendirdiğini hatırlatmak istiyoruz dedi.

Tayvan, Çin'e ait 39 savaş uçağı ve 13 geminin Ada çevresinde görüldüğünü bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan telefonda görüştü. Putin'in Paşinyan ile görüşmesinde Karabağ ve Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki durum ele alındı.

Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 1 TL’lik indirim bekleniyor.

Çin'de otomobil satışları Temmuz ayında elektrikli araç talebi etkisiyle %20 arttı.

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kuruluşundan bu yana 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak için kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Viyana’da sona eren nükleer anlaşma müzakerelerine ilişkin, ‘Tüm taraflar, anlaşmanın nihai sonucuna ulaşmak için kararlılık ve ciddiyet göstermelidir’ açıklamasında bulundu.

Japonya Başbakanı Kishida'nın bu hafta Kabinede değişiklik yapması bekleniyor.

Ne olacak?

• Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
• Türkiye’de İşsizlik Oranı yarın açıklanacak.
• ABD’de TÜFE verisi yarın açıklanacak.
• Abdülhamid Han gemisinin Mersin Taşucu Limanı'ndan bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk seferine uğurlanması bekleniyor
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe alıcılı başlangıç yaptı. Genele yayılan yükselişle birlikte metal ana ve madencilik sektörü payları ön plana çıktı. Yurt dışı gelişmelerdeki jeopolitik gerginliklerin şimdilik azalması ve yurt için 2022 yılı finansallarının güçlü gelmesi ile BİST100 endeksi 2.800'ün üstünü gördü. BİST100 hem gün içi gördüğü en yüksek seviye ardından kapanış rekoru ile günü tamamladı.
ABD’de Cuma günü gelen Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin yaklaşık iki katı gelmesi sonrasında Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımının anketlerde %70’in üstüne çıktı. ABD’nin sayısal olarak girdiği (1Ç22GSYH: -%1,6, 2Ç22GSYH: %-0,9) teknik resesyon ardından, ABD kanadının istihdamdaki gelişmelerden kaynaklı resesyonu kabul etmemesi, güçlü gelen Tarım Dışı İstihdam verisinin endeksleri desteklemesini sağlıyor diyebiliriz.
Avrupa tarafı ise geçtiğimiz günlerde açıklanan İngiltere MB’nin resesyon endişelerini yüksek sesle konuşmasıyla baskılansa daBİST100 endeksi global endekslerden pozitif ayrışmaya devam ediyor. Cuma günkü banka rallisi ile 2.750 seviyesinin üstünde kapanış gerçekleştiren BİST100 endeksinde ilk hedef teknik olarak 2.830 olarak göze çarpıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 3.009 - 3.099 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.083 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.966 azalarak 425.911 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.002 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.150’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.050 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.150 ve 3.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.070 ve 3.040 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

ABD enflasyonu ve Fed fiyatlanmalara dahil olmaya başladı

 

Piyasalarda temkinli seyir

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek (09.08.2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ09 Ağustos 2022 10:24

    ÇOK ÇOK DİKKATLİ OLUN BORSAMIZDA BUNDAN SONRA EKİM AYINA KADAR SERT SATIŞLARI OLASI GÖRÜYORUM.BEN ŞORT TARAFINA GEÇTİM.

  • Sezar12 Ağustos 2022 17:33

    Borsa bazi hisser hala cok ucuz. Secici davranmak lazim.

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 09:48

    Çarşamba günü önemli. ABD ve FED düşünceleri için fikirler yürütülecek veri var. Yani, hızlı çıkış ve bilançolarla toparlanma gösteren piyasa, trade mantık ile dünde yazmıştım kar saıtşı yapması vede, bilanço bazlı trade nakıtlerın al-sat olması muhtemel. sektorel ayrışmalardan nakıt çevrilmeye çalışılaiblir. Böyle bir ortam aslında hafifi kar satışları  - trade adımları ile kırmızı kar satışlı piyasa oluşabilir. Çarşamba günü ABD piyasa açılışı önceside destek/direnç noktasına geri çekilip haber beklenebilir. özeti, kar satışlar, trade adımlar, açığa satış,ar FED öncüsü haberi, traderların hakım olsuku kısa vade adımlar... bu durumda dün başlayan kar satışları bugunde sürebilir. FED sonrasıda pozisyonlar duruma göre sığılabilir. Sektörel haber ve bilançolar o bakımdan aşırı tepkili alım/satım görebilir şaşırmamak lazım. Good lcuk trader. kısa-orta-uzun vade bekleyen için problem yok. trade mantıkla 

  • Bay🔨09 Ağustos 2022 09:26

    Sabah pozitif açar öğlene kadar yeterince alıcıya malı dayarlarsa öğlenden sonra düşüş başlar düşmez gibi yapıp vericek yine aa döndü diyeceğiz verecek kısası her zaman ki gibi ne olduğunu anlmadan portföyler 7-8 günde kazandıklarını bir günde geri verecekler görürüz.