E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
06 Temmuz 2022 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İtalya ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Ticaret hacmimiz geçen sene %34'lük artışla 23 milyar doların üstüne çıktı. Mevcut rakamlar bu sene 25 milyar dolar eşiğini rahatlıkla aşacağımızı gösteriyor.

İtalya Başbakanı Draghi: Karadeniz'de tahıl koridoru açılması planında Türkiye'nin merkezi bir rolü var.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Kiev ile Moskova arasında çalıntı tahıl tartışmasının yaşandığı Rus bandıralı yük gemisi Zhibek Zholy'nin durumunu değerlendireceklerini söyledi. Lavrov, ‘Türkiye'de bekletilen tahıl yüklü gemi Rus bandıralı ama Kazakistan'a ait’ dedi.

Yılın ikinci yarısı için %30 artışla 5.500 TL net olarak belirlenen asgari ücretin sigorta şirketleri için 5 - 6 milyar TL'ye kadar çıkabilecek ek maliyet oluşturacağı belirtiliyor.

Beyaz Saray: Biden, Türkiye'nin F-16 talebini destekliyor.

ABD Dışişleri: İran ile Doha'da ikinci bir görüşme olmayacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price: İran'ın yeni taleplerle gelmesi müzakere konusunda ciddi olmadığını gösteriyor .

İngiltere Sağlık Bakanı Javid ve Maliye Bakanı Sunak, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a güven duymadığı için art arda hükümetteki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Johnson, Maliye Bakanı Sunak'ın kabineden istifasının ardından Eğitim Bakanı Zahavi'yi yeni Maliye Bakanı olarak atadı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in G20 dışişleri bakanlarının Bali'de yapacakları toplantıda, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatı yapılabilmesi için Rusya'ya baskı yapmalarını isteyeceği bildirildi.

ABD Eski Başkanı Trump'ın, 2024'teki başkanlık seçimleri için adaylığını duyurma ve seçim kampanyası başlatma konusunda danışmanlarıyla görüştüğü öne sürüldü.

Çin’de 427 yeni korona virüs vakası açıklandı.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD tarafında PMI ve Petrol Stokları verileri açıklanacak.
• FOMC tutanakları bugün yayımlanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksindeki satışlar dün de devam etti. Küresel piyasalardaki risk iştahının azalmasının yanında Kurban Bayramı öncesi nakde dönmek isteyen yatırımcıların satışlarından kaynaklı olarak yurt içinde satışların derinleştiğini düşünüyoruz. 60 g HO olan 2.430 seviyesinin kritik eşik olarak takip edeceğiz.
Dolara olan talep artmaya devam ediyor. Dolar Endeksi 106 seviyesinin üstünde hareket ederken, doların küreselde değer kazanmasıyla Euro/Dolar paritesi 2003'ten beri en düşük seviyeye geriledi. Bu kapsamda gelişmekte olan ülkelerin para birimleri de baskılanıyor. Dolar endeksinin yukarı yönlü seyri ile birlikte emtialar tarafında da geri çekilmeler hakim. Resesyon endişeleri ve dolar endeksinin yukarı hareket ile brent petrol yaklaşık %10 geriledi.
BDDK kararı ardından 17,35'li seviyelerden 16,50'lere kadar geri çekilen Dolar/TL, doların değer kazanması, yüksek enflasyon ve kredi risk priminin yükselmesi ile gün içinde %1 yükselerek tekrar 17,00 seviyesinin üstüne çıktı. Dolar / TL güne 17,01 seviyesinden başlıyor.
Piyasalardaki sakinlik ortamında turizm sezonu ile birlikte döviz girişinin artması ile birlikte kısa vadeli olarak Dolar / TL tarafında baskı hissedilebilir. Ancak yurt içi dinamikler ve gelişmiş ülke merkez bankalarının kararları da Dolar/TL açısından yakından takip edilecek.

Petrol fiyatları dünkü sert düşüşe tepki vermeye çalışıyor

 

Resesyon korkusu piyasaları altüst etti

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (06/07/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • k206 Temmuz 2022 12:56

    bu son uyanış uyanın artık paramız hisselerimiz pul oldu üçbeş göstermelik hisse den baska tık yok..........uyanın son vırajdayız............

  • VS06 Temmuz 2022 09:09

    keşke negatif açılsa da belki 1 gün artıda kapatır kumar makinesi

  • Veli06 Temmuz 2022 08:35

    Pozitif açılınca sonra çakıyorlar. 240 bin geçilmezse 232 bine çakarlar

  • xyz06 Temmuz 2022 08:24

    Zaten hep pozitif açılıyor. Gün içinde milleti tokatlıyorlar. Seans sonu negatif kapatıyor. Uzun zamandır böyle. Bana açılışı değil kapanışı söyle.