E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
21 Nisan 2022 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 3.668 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 18 kişi olduğu açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda küresel enflasyonist baskılar ve emtia fiyatlarındaki gelişmeler ışığında olumsuz yayılmalar ile toparlanmaya yönelik risklere karşın beraber hareket etmenin önemini vurguladıklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 ve F-35 krizinde herhangi bir çözümün söz konusu olup olmadığına ilişkin, "Bu yaklaşım devam ederse şimdi olmasa bile önümüzdeki süreçte gelebileceğine inanıyorum." dedi.

ABD Başkanı Biden: ABD'de artan fiyatların sorumlusu Kovid – 19 ve Putin .

Pentagon: Rusya kıtalararası balistik füze denemesi yapacağını ABD'ye bildirdi.

AB Konseyi Başkanı Michel, AB'nin Rusya'ya karşı petrol ve doğalgaz ambargosunu er ya da geç uygulayacağından emin olduğunu söyledi.

Fed'in Bej Kitabı enflasyonist baskıların güçlü kalmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Fed Finansal İstikrar Bölümü kıdemli ekonomisti Altınoğlu: KKM gibi uygulamalar enflasyonu orta vadede daha da körükleyebilir.

G7 Maliye Bakanları Ukrayna'ya 24 milyar doları aşkın yardım sözü verdi.

Dünya Sağlık Örgütü, hastaneye kaldırılma riski olanlar için Pzifer'ın Kovid – 19 ilacını tavsiye etti.
Chicago Fed Başkanı Evans, Fed’in enflasyonu artıran özel faktörlerin gerilemeye başlayıp başlamadığını görmek için beklerken faiz oranlarını artırmada makul bir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Ne Olacak?

-Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
-Euro Bölgesi’nde TÜFE, ABD’de İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
-Fed Başkanı Powell’ın IMF – Dünya Bankası Toplantısında konuşma yapması bekleniyor.
-IMF – Dünya Bankası Bahar Toplantıları Pazar gününe kadar devam edecek.
-Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi rekorlarını kırmaya devam ederken dün de kapanış rekoru bir kez daha kırılmış oldu. BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününe hafif alıcılı başlangıç yaparken, haber ve veri akışının sakin olduğu günü alıcılı tamamladı. Endekste finansal kiralama faktöring ve elektrik sektörü payları ön plana çıktı. Borsa İstanbul’da bilanço dönemi başladı. Bugün TTRAK’ın finansallarının açıklanması bekleniyor. 1. çeyrekte konsolide olmayan bilançoların son açıklanma tarihi 5 Mayıs, konsolide bilançoların son açıklanma tarihi ise 10 Mayıs olarak belirlendi.

Sıkılaşma adımları için en uzak Merkez Bankası olarak gözüken ECB’nin üyelerinden enflasyon kaynaklı endişeler nedeniyle sıkılaşma mesajları gelemeye devam ediyor. ECB Yönetim Kurulu üyesi Kazaks, ECB’nin enflasyon riskleri nedeniyle en erken Temmuz ayında faiz artışı yapabileceğine dair mesajlar verirken, piyasalar bugün Fed Başkanı Powell’ın IMF – Dünya Bankası Bahar Toplantısında yapacağı konuşmadan mesajlar arayacak.

Euro Bölgesi’nde enflasyon verisi bugün açıklanacak. Bölgede aylık bazda enflasyonun %1,20, yıllık bazda enflasyonun ise %3,00 olarak açıklanması bekleniyor. Rusya – Ukrayna savaşıyla birlikte yükselen gıda ve enerji fiyatları sonrasında açıklanacak enflasyon verisinin son yılların en yükseği olarak kayıtlara geçmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kılıç21 Nisan 2022 09:03

    İsgyo isfin herkes zararda. Borsa alıcılı olsa nolur

  • KILIÇ21 Nisan 2022 08:39

    ralli deniyor ama kapanışta borsadaki şirketlerin 100 de 90 ekside borsa rallide bana siyasi şov gibi geliyor yatrımcıyı borsada piyasa dolandırısı patronlar soyup sogana çeviriyor.