E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
03 Şubat 2021 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 7.795 artarak 2.492.977’ye yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 630 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 120 kişi artarak 26.237’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.379.070.
• Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü. Kalın-Sullivan görüşmesinde, iki müttefik ülkenin yeni dönemde güçlü, sürdürülebilir ve yapıcı bir ilişki modeli ortaya koyma beklentisi ifade edildi.
• Beyaz Saray: (Kalın-Sullivan görüşmesi): Sullivan, Biden yönetiminin yapıcı ABD-Türkiye bağları kurmak, iş birliği alanlarını genişletmek ve anlaşmazlıkları etkin bir şekilde yönetmek isteğinin altını çizdi.
• ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, finansal piyasalardaki son dalgalanmayı tartışmak için ABD finansal düzenleyicilerine toplanma çağrısı yaptı.
• AB üyesi ülkeler, üçüncü ülkelerden AB'ye yapılacak tüm seyahatlerde negatif Covid-19 testi talep edilmesini kararlaştırdı.
• ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresinden yapılan açıklamada, Tesla'nın "Model S" ve "Model X" araçlarında yaşanan dokunmatik ekran arızası nedeniyle 134.951 aracını geri çağırmayı kabul ettiği belirtildi.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Ocak Ayı enflasyon verisi açıklanacak.
• Yurtdışı piyasalarda PMI verileri ve ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verileri ön planda olacak.
• Hazine, Euro cinsi DİBS ve Kira Sertifikası İhracı için bugün talep toplanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz hafta ABD’de bazı hisse senetlerinde görülen spekülatif işlemler sonrasında yaşanan sert satışların ardından küresel piyasalar bu haftaya tepki alımları ile başladı. ABD’de teşvik paketiyle ilgili ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhuriyetçilerin görüşmelere başlaması ve Avrupa’da aşı tedariki ile ilgili olumlu gelişmelerin de etkisiyle yurt dışı piyasalarda toparlanma dün de devam etti.

BİST100 endeksi de geçtiğimiz işlem gününe ABD vadelileri ve Asya Piyasalarındaki pozitifliğe ek olarak, Türkiye 5 yıllık CDS’lerin 302’ye, Dolar/TL’nin ise 7,15’e kadar gerilemesi ile %0,85 oranında yükselişle 1.505 seviyesinden başlangıç yaptı. Türk Lirası'nın diğer para birimleri karşısındaki değerlenme sürecinin devam edip Dolar / TL’nin 7,09’a kadar gerilemesiyle endeks açılışın ardından 1.515 seviyesine kadar yükseldi. Endekste alımların hızlanmasıyla gün içinde 1.517 seviyesi test edildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası hükümete enflasyon gelişmeleri hakkında açık mektup gönderdi. 2020 yıl sonu enflasyonunun hedef aralığının üzerinde gerçekleşmesinin nedenlerinin anlatıldığı mektupta, enflasyondaki yükselişte gıda fiyatlarının önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Enflasyonunun hedef aralığının üzerinde gerçekleşmesinin nedenleri arasında güçlü kredi ivmesine bağlı etkiler ve döviz kurundaki artış gösterildi. Reformların dezenflasyonist süreci destekleyeceği belirtildi. Mektupta, "Enflasyon hedeflemesi rejiminde toplumun bütün katmanlarının fiyat istikrarı hedefine odaklanması, buna inanması, karar alıcıların ve politika üretenlerin bu yönde adımları kararlı bir şekilde atmaları esastır. Bu çerçevede, enflasyonla mücadele sürecini tüm tarafların da sahiplendiği bir sürece dönüştürmek üzere açık, samimi ve etkili bir iş birliği ve iletişim politikası yürütülecektir." denildi.

Fitch’den gelen açıklamaların ardından iç piyasada hafif kar realizasyonları yaşandı. Fitch tarafından ‘’ Türkiye politika karışımını iyileştiriyor ancak dış finansman hala zayıf. Türkiye'de para politikası güvenilirliğini geliştirmek için olumlu adımlar atıldı ancak Türkiye'nin kullanılan döviz rezervlerini yeniden oluşturacak süreç zaman alacak.’’ değerlendirmesi yapıldı. Kapanışa doğru gelen alımlar ile BİST100 endeksi pozitif başladığı işlem gününü %1,27 oranında yükselişle 1.517 seviyesinden tamamladı. Finansal kiralama factoring sektörü payları %7,29 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %2,25 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.519 - 1.527 - 1.536 olacakken, destek seviyeleri ise 1.501 - 1.492 - 1.484 destek seviyeleri olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Salı günü 1.594 - 1.614 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.610 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.943 artarak 524.170 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.603 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.707’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.882 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.657 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.690 ve 1.705 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.665 ve 1.657 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sermaye Piyasaları büyür ve derinleşirse şirketlerin nakit krizleri azalır mı?

Beyaz Saray'dan Türkiye ile kurulan ilk temas için açıklama

Wall Street artan teşvik umutlarıyla günü yükselişle kapadı

Ethereum tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)