E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
24 Kasım 2020 - 09:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Coronavirüs ile ilgili gelişmeye devam eden artan iyimserlik küresel piyasalarda etkili olmayı sürdürüyor. ABD tarafından 10 Aralıkta aşı onayı için FDA'nın toplanması beklenmesinin ardından, ABD aşı başında bulunan Dr. Moncef Slaoui, televizyona yaptığı açıklamada, aşının onaylanmasının ardından 24 saat içinde aşıyı uygulanacağı alanlara taşım planladıklarını belirtti. 

BİST100 endeksi, ABD vadelileri ve Asya Piyasalarındaki hafif alıcılı seyre paralel olarak% 0,40 oran yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesinden 1.329'dan başladı.

19 Kasım'daki TCMB'nin 475 baz puan faiz artırımı ve sadeleşme hamlesi ile yurt içinde yurt içinde güçlenme ve olumlu hava genel korunma, ekonomi cephesindeki yeni dönem reformları ve gelişmeleri piyasaların takibinde yer almaya devam ediyor. Ancak gerek yurt içinde gerekse yurtdışında coronavirüs vaka sayılarındaki artış ve bu kapsamda endişeler ön plana çıkararak risk oluşturmaya devam ediyor.

Haber ve veri akışının yoğun günde tek akımlı haber akışı Almaya cephesinden geldi. Almanya tarafı '' Türkiye, Libya'ya silah taşıyan Türk gemisinde aramanın tamamlanmasını engelledi '' açıklamasında bulunurken, konuya yakın kaynaklara konuşan Türk Yetkili 'Alman gemisi Türk gemisine hukuka aykırı arama yaptı' 'dedi.

BİST100 endeksi günün ilk yarısında 1.336 seviyesi ile rekoru görürken, ise Dolar / TL'nin 7,94'lü seviyelere kadar yükselmesiyle ve kapanışa doğru gelen satışlarla% 0,73 düşüşle 1.314 seviyesinden tamamladı.

Gayrimenkul yatırım ortaklıkları sektörü payları% 3,25 değer kazanırken, bankacılık sektörü payları% 3,46 oranında değer kaybetti.

Yurt içinde alınan ekonomi tarafında alınan kararlar ve uygulamalarla son iki haftayı yükselişle geçiren Türk Lirası varlıklarda yeni haftada pozitif seyir sürüyor. CDS son 9 ayın en düşük seviyelerinde ve tahvil faizinde de gerileme sürüyor. Dolar / TL tarafında ise haftanın ilk işlem gününde bir miktar yükseliş söz konusu. Geçtiğimiz haftayı 7,62 seviyesinde tamamlayan Dolar / TL kuru haftaya alıcılı başladı ve gün içinde 7,94 seviyelerine kadar yükseldi. Dolar / TL’de 7,95 – 8,00 direnç seviyesi olarak takip edilecekken, geri çekilmelerde ise 7,90 – 7,85 destek seviyeleri olarak izlenecek .

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 1.456 - 1.499 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.472 uzlaşma fiyatından tamamladı.

Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.267 adet artarak 467.541 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 saniyelik HO'nın geçtiği 1.474 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.500'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 kisa vadeli kısa vadeli hedef haline getirilebilir. Aşağı ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.445 destek kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı 1.475 ve 1.487 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yön ise 1.455 ve 1.444 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip.

Aşı piyasalardaki risk iştahını artırdı

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar haber akışına paralel seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halk24 Kasım 2020 12:50

    DENİZGYO   BAE ALDIGINDAN BERİ HAYIR OLMADI SÖZDE DENİZ BANK  HİSSELERİNİ ALDIYDILAR   DNZDAHA KÖTÜ DURUMDA GYO 

  • halk24 Kasım 2020 12:47

    DENİZGYO neden yükselmiyor   bddk araştırmalı büyün hisseler   yüzde 50 ve daha fazlası yükseldi bu hissede bir oyunmu var 

  • Kadri24 Kasım 2020 09:27

    Dolar tekrar 8 lira oldu ülke demek ki batmış. Faiz yükselmeside işe yaramıyor. Oylarınız haram olsun.

  • Net24 Kasım 2020 09:21

    475 baz puan güçlü bir artış ancak malumun ilanı olmuştur zaten faiz oradaydı sadece üstünü örtmek için antin kuntin yollar ile yapılmıştı yok gecelik fonlama yok geç likitide vs vs,özü olması gereken yere geldiğidir ve alenidir,şimdi sonra ki normalleşmeleri bekliyorlar mesela bankaların rasyoları,şeffaflık bunun gibi şeyler,herkes gördü ki bankalara alım geldiğinde endeks uçuyor satış geldiğinde gidemiyor veya zorlanıyor,aklın yolu bir yeni icatlar çıkarmayın yapılması gerekeni yapın kimse sizden icat beklemiyor hepsi bu.

  • Onur24 Kasım 2020 09:34

    Evet faiz zaten yüzde 14 olmuştu. Bunlar eldeki pozisyonlarına göre piyasayı yönlendiriyorlar. Önceki ay faiz arttırmadılar bankaları dibe vurup silkelediler. Dipten toplayıp parayı kazandırlar.