E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada öne çıkan sektörler, takip edilecek seviyeler ---

Borsada öne çıkan sektörler, takip edilecek seviyeler

Borsada öne çıkan sektörler, takip edilecek seviyeler
11 Ocak 2021 - 08:27 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 9.138 artarak 2.326.256’ya yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 1.017 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 176 kişi artarak 22.807’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.198.150.
• Merkez üssü Ankara'nın Kalecik ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferansla görüştü. Görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik hususlar ele alındı ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi.
• Türkiye Akdeniz'de iki Navtex duyurusu yapıldı. Bir duyuruda Meis Adası'nın gayriaskeri statüsünün Yunanistan'ın Irakleio Navtex istasyonu tarafından 7 Ocak'ta yayımlanan mesaj ile ihlal edildiğine vurgu yapıldı.
• Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İlk planda sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ve diğer vatandaşlarımız belli bir program çerçevesinde aşılanmaya başlayacak.
• BiP’in kullanıcı sayısı 24 saat içerisinde 1 milyon kişi daha arttı. BiP, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yaparak Korona virüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı da açtı.
• Twitter, Donald Trump’ın hesabını askıya aldı.
• Twitter’ın kişisel hesabını askıya aldığı Trump, resmi başkanlık hesabını kullanarak mesaj paylaştı, kendisinin ve takipçilerinin susturulamayacağını söyledi.
• Joe Biden, 2.000 dolarlık destek çekleri dahil yeni teşvik paketi açıklanacağını bildirdi.
• Donald Trump, yeni Başkan Joe Biden'ın görevi devralma törenine katılmayacağını açıkladı.
• ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Genelkurmay Başkanı’yla, Başkan Trump’ın görevdeki son iki haftasında nükleer saldırı dahil askeri bir eyleme girişmemesi için önlemler alınması konusunu görüştüğünü söyledi.
• Facebook'un Whatsapp Yöneticisi Will Cathcart, mesajlaşma uygulamasındaki zorunlu güncelleme uygulamasına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Cathcart, söz konusu güncellemenin Facebook ile mevcut veri paylaşım uygulamalarını değiştirmeyeceğini savundu.
• Çin, diğer ülkelerin "haksız" yasalarına karşı vatandaşları ve şirketleri için yeni düzenleme hazırladı. Bu düzenlemeyle yabancı yasa ve mevzuatların Çin şirket ve vatandaşlarına yönelik haksız uygulamasını önlemek için bir çalışma grubunun kurulmasının amaçlanırken yabancı kanunlar nedeniyle "olağan ekonomik, ticari ve ilgili faaliyetlerde" bulunması engellenen vatandaş ve kuruluşların 30 gün içinde bu çalışma grubuna rapor sunabileceği aktarıldı.
• AB ve Güney Kore’den gerçekleştirilen bazı sıcak haddelenmiş yassı çelik türlerinin ithalatına yönelik damping soruşturması başlatıldı.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Cari Denge ve İşsizlik Oranı açıklanacakken, yurtdışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
• ABD'de Demokratların, Kongre baskını olayından sorumlu tuttukları Donald Trump'a karşı bugün günü yeni bir azil süreci başlatmaya hazırlandıkları bildirildi.
• Demokratlar ABD tarihine geçen olayların ardından bu hafta Trump'a yönelik yeni hamlelere hazırlanıyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Georgia seçimlerini Demokrat adayların kazanmasının ardından meydana gelen Trump yanlılarının Senato binasına saldırısı sonrası, mevcut ABD Başkanı Donald Trump’ın, seçilmiş başkan Joe Biden yönetimine "yumuşak bir geçişi" sağlayacaklarını belirterek, yeni yönetimin 20 Ocak'ta görevine başlayacağını bildirmesi piyasalardaki iyimserliği artırdı. Bu gelişmeler ve aşı kaynaklı iyimserlik de küresel risk iştahını destekliyor.

BİST100 endeksi de geçtiğimiz haftanın son işlem gününe, ABD vadelileri ve Asya Piyasalarındaki pozitiflikle %0,59 oranında yükselişle 1.531 seviyesi olarak tüm zamanların en yüksek seviyesinden başlangıç yaptı. Endeks günün ilk yarısında %0,62 değer kazanarak 1.531,63 puana çıkarken, gördüğü en yüksek seviyeyi de 1.533,97 puana taşıdı. Pozitif hava başlayan işlem gününü BİST100 endeksi pozitif olarak % 1,21 oranında yükselişle 1.540 seviyesinden tamamladı. Madencilik sektörü payları % 6,29 oranında değer kazanırken, elektrik sektörü payları % 0,81 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.549 - 1.557 - 1.572 olacakken, destek seviyeleri ise 1.526 - 1.511 - 1.503 olacak.

ABD tarafında ise Tarım Dışı İstihdam Aralık ayında 71.000 kişi artış beklentisine karşlık 140.000 kişi azalarak Nisan ayındaki 20 milyonluk rekor kayıp sonrası en sert düşüşü yaşadı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Cuma günü 1.696 - 1.720 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.717 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.955 adet artarak 484.538 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.679 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.800’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.730 ve 1.738 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.710 ve 1.699 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Döviz kurları yeni haftaya başlarken, gündem yoğun

Dolar yükseldikçe, altın geriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)