E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da olumlu seyir sürebilir---

Borsa'da olumlu seyir sürebilir

Borsa'da olumlu seyir sürebilir
31 Ocak 2017 - 09:45 borsagundem.com

BIST 100 Endeksinde dünkü yükselişte geride kalan banka dışı sektörlerdeki hisseler öncülüğünde olumlu seyir devam edebilir

DÜN NE OLDU? 

FITCH KARARININ ÖNCEDEN FİYATLANMASI SONRASINDA BIST 100 ENDEKSİ YÜKSELDİ… 

Fitch’in olası not indirimi kararının uzunca süredir fiyatlanmış olması ve TL’de değer kaybı sonrasında TCMB’nin O/N piyasada faizlerde %11,0’a kadar yükselişle dalgalanmanın düşmüş olması nedeniyle BIST 100 Endeksi dün yüksek işlem hacmi ile birlikte %2,9 ve yükselerek günü 86,238 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %5,3 yükselerek hisse piyasasına öncülük etti. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

GLOBAL PİYASALARDA GERİ ÇEKİLMEYE KARŞIN OLUMLU SEYİR SÜREBİLİR… 

ABD hisse piyasalarında dünkü düşüşün ardından sabah itibariyle Asya piyasaları da ortalamada %1 düşüşte. Bugün yurtiçinde Aralık ayı dış ticaret ve turizm verileri açıklanacak. Sözkonusu verilerin öncü göstergelerinin daha önce açıklanmış olması nedeniyle piyasada önemli bir hareketliliğe neden olmasını beklemiyoruz. Bugün dış piyasalar yarın açıklanacak FED faiz kararı öncesinde yatayda kalabilecek iken BIST 100 Endeksinde dünkü yükselişte geride kalan banka dışı sektörlerdeki hisseler öncülüğünde olumlu seyir dünkü kadar güçlü olmasa da devam edebilir. 

ŞİRKET HABERLERİ 

Bankacılık Sektörü…Nötr… Bankacılık sektörü Aralık ayı net karı, 2,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektörün 4Ç16 net dönem karı, geçen yıla kıyasla %16 artarken, bir önceki çeyrek döneme göre ise %15 düştü. Sektörün 2016 yılı net karı ise, %44 artışla 37,5 milyar TL oldu. (BDDK) 

GARAN…Nötr… Şirket, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde, 5 yıl vadeli ve 2 dilimden oluşan toplamda 152,5 milyon Euro tutarında havale akımlarına dayalı seküritizasyon kredisi temin ettiğini açıkladı. (KAP)

TCELL…Nötr… Şirket, geri alım programına devam edeceğini ve pay ve bono geri alımında kullanmak üzere 150 milyon TL’den 300 milyon TL'ye artırılmasına ve bu fon tutarı içinde kalmak koşuluyla yönetimin belirleyeceği fiyat ve seviyelerden alım, satım ve itfa işlemlerinin gerçekleştirilmesine karar verildiğini bildirdi. (KAP)

ANHYT…Pozitif… Şirket, 2016 yılı 4. Çeyrek dönemde geçen yıla kıyasla %121 artışla 61 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise %33 artışla 191 milyon TL açıklandı. (KAP)

ANSGR…Pozitif… Şirket, 2016 yılı 4. Çeyrek dönemde geçen yıla kıyasla %33 artışla 28 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise %38 artışla 88 milyon TL açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2,9 yükselişle 106,650 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratta Fitch kararının ardından yaşanan yükseliş sonrasında bugün 105,5-107,5 banında hareket etmesi beklenebilir. 

USDTRY Kontratı 

Dün doların dünya genelinde değer kazanma eğilimine rağmen, Türk Lirası’nda pozitif ayrışma söz konusuydu. Türk Lirası günü dolar karşısında %2’nin üzerinde değer kazancı ile tamamladı. Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki performansı değerlendirildiğinde, Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi oldu. USDTRY kontratı haftanın ilk işlem gününü %2,1 değer kaybı ile 3,7875 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

Geçtiğimiz hafta küresel bazda risk iştahında görülen artış ile birlikte dün doların değer kazanması paralelinde güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azaldığı görüldü. Bunun yanı sıra ABD’de Donald Trump’ın göçmenlere ilişkin imzaladığı kararname sonrası, güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanları yükseliş paralelinde altın haftaya yükseliş ile başladı.  Altın kontratı ise haftanın ilk işlem gününü %0,8 değer kazancı ile 1196 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden gelen parasal genişlemenin devamına ilişkin söylemler euronun dolar karşısında değer kaybetmesinde etkili oldu. Günün ilk yarısında gelişmiş ülke para birimlerinin çoğu dolar karşısında değer kaybederken, günün ilerleyen saatlerinde doların kazançlarının bir kısmını geri vermesinin etkisiyle euro günü Dolar karşısında yatay bir görünüm ile tamamladı. EURUSD kontratı ise haftanın ilk işlem gününü %0,7 değer kaybı ile 1,0643 seviyesinde tamamladı. 

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)