E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif başlangıç beklentisi---

Borsada negatif başlangıç beklentisi

Borsada negatif başlangıç beklentisi
17 Haziran 2021 - 09:36 borsagundem.com

Anadolu Yatırım günlük bültenine göre, 100 Endeksi’nde 1450 altında görünüm bir miktar zayıflamış durumda.

Fed toplantısı sonrasında risk iştahı zayıf. Fed’in tahminlerinin beklenenden daha hızlı bir sıkılaşmaya işaret etmesiyle ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,48’den %1,60’a doğru hızlı yüksleiş yaşarken dolar endeksi 90,5’den 91,5’e sıçradı, ABD endekslerinde %0,5’i aşan değer kayıpları oldu. Bu sabah vadeli işlemlerde ABD endeksleri %0,4 ile satıcılı seyrini devam ettirirken Asya’da karışık seyirler var. Son iki günde %2’ye yakın değer kaybeden Şangay’da yuandaki değer kaybının etkisiyle bu sabah hafif alıcılı seyir varken Nikkei’de %0,93’lük düşüş var.

Global piyasalarda bu sabah? Zayıf

Fed’in üyeleri dünkü toplantıda işgücü piyasasında iyimserliğin ve artan enflasyon endişelerinin de etkisiyle para politikası sıkılaşmasında hızlanma öngörürken Fed Başkanı Powell üyelerin pandemi sırasında ekonomi ve finansal piyasaları destekleyen varlık alımlarının azaltılmasını tartışmaya başlayacaklarını belirtti. Fed ayrıca üyelerin yeni ekonomik tahminlerini de paylaştı. Medyan beklentiye göre sürpriz bir şekilde 2023’te 2 faiz artışı öngörüldü. Çeyreklik projeksiyonlar 18 üyenin 13’ünün 2023 sonuna kadar en az 1 faiz artışı öngördüğünü ortaya koydu. 11 üye 2023 sonuna kadar en az iki faiz artışı tahmin etti. 7 üye 2022’de faiz artışı öngördü. Mart ayındaki projeksiyonlarda sadece 4 üye 2022’de faiz artışı öngörüyordu. Ekonominin açık bir şekilde ilerleme kaydettiğini belirten Powell varlık alımlarını azaltmayı kastederek “İsterseniz bu toplantıyı ‘konuşma hakkında konuşma’ toplantısı olarak görebilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Yurtiçi piyasalarda gözler TCMB’nin 14.00’te açıklayacağı faiz kararında. Piyasa %19 olan haftalık repo faizinde değişiklik beklemiyor. Bu nedenle piyasa toplantı notlarını irdeleyecek. Piyasa zayıf TL ve artan petrol fiyatlarıyla birlikte enflasyonun henüz tepe noktasına ulaşmamış olabileceğini, faiz indirimi için erken olduğunu düşündüğünden TCMB’nin önceki söylemlerini devam ettirip ettirmeyeceğine, enflasyon görünümüne ilişkin değerlendirmesine bakacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizlerin indirilmesine yönelik Temmuz ve Aağustos aylarına işaret etmiş, ardından TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu yatırımcılara sunumunda “Erken gevşeme beklentilerinin ortadan kalkması gerektiğini” söylemişti.

Türkiye 5 yıllık CDS’leri 5 puanlık artışla 390’a yükseldi.

Fed toplantısı sonrasında TL’de değer kaybı var. USD/TL’de 8,51 üzeri negatif olmaya devam ederken 8,60 üzerine yerleşmede 8,70-8,75 riski var. TL’de yeniden değerlenme için 8,50’nin altına inilmeli.
Küresel piyasalardaki satıcılı seyre parallel borsada negatif başlangıç bekliyoruz. 100 Endeksi’nde 1450 altında görünüm bir miktar zayıflamış durumda. Aşağıda 1420 ardından 1410 destekleri izlenebilecekken 1440’ın yukarı kırılmadığı durumda olası tepkilerin sınırlı kalacağını tahmin ediyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 17/06/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

O mesajlar dünyanın sonu mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)