E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif başlangıç bekleniyor---

Borsada negatif başlangıç bekleniyor

Borsada negatif başlangıç bekleniyor
19 Eylül 2022 - 07:51 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Şangay İşbirliği Zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin, kıta ülkeleriyle iş birliğimizi ikili ve çok taraflı düzeyde daha da geliştirme iradesi katidir. Şimdi bundan sonraki süreç bu işin en ileri kademesine doğru atılacak bir adımdır. Hedef o.

 Rusya Devlet Başkanı Putin, Erdoğan’la yaptığı ikili görüşmenin ardından, Rus gazının Türkiye'ye sevkiyatında ödemelerin %25'inin Rus rublesi olarak yapılmasına ilişkin anlaşmanın yakında yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Türkiye, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosu kararının kapsamını genişletmesini şiddetle kınadı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın karşı taarruzuna karşın planlarında değişiklik olmadığını açıkladı.

Azerbaycan: ABD'nin iç siyasi gündeminin entrikalarının ve lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: EYT sorunu Aralık ayında TBMM'ye gelecek.

ECB Baş Ekonomist Philip Lane: Daha fazla faiz artışı bekliyorum.

Goldman Sachs, Fed'in agresif için parasal sıkılaştırmasının gelecek yıl da etkili olacağını belirterek ABD ekonomik büyümesi tahminlerini düşürdü ve işsizlik oranı beklentisini yükseltti.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan topraklarında meydana gelen olayların, Tacikistan Cumhuriyeti'nin Kırgızistan'a yönelik önceden planlanmış kasıtlı silahlı saldırısı olarak değerlendirildiğini belirtti.

 Fransız elektrik iletim şebekesine göre ülkede kışın birkaç saatlik elektrik kesintileri olabilir.

Çin Merkez Bankası 14 günlük ters repo borçlanma maliyetini düşürdü ve artan talebi karşılamak için nakit enjeksiyonlarını hızlandırdı.

 Motorin fiyatlarına hafta başı itibarıyla indirim gelmesi bekleniyor.

Çin'in elinde bulunan ABD Hazine kağıdı tutarı 8 ay sonra ilk kez arttı.

Volkswagen, Porsche AG'nin halka arzında talep toplama fiyat aralığını 76,50 - 82,50 euro olarak belirledi.

Dünya Güreş Şampiyonası’nda Taha Akgül 3. kez Dünya şampiyonu oldu.

Ne olacak?

• Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 77. Genel Kurulu vesilesiyle bugün ABD’yi ziyaret edecek.
• Hazine, bu hafta 4 ihale düzenleyecek.
• Japonya ve İngiltere’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Volatilitenin çok yüksek olduğu ve bankaların haftaya adeta damga vurduğu haftayı geride bıraktık. Bu dönemde BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %4,1 düşüşle tamamladı. Son 2 ayın en çok kazandıran sektör grubu olan bankacılık sektörü %20’nin üstünde değer kaybetti. ABD tarafında açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin üstünde gelmesiyle global taraftaki sert satış baskısı BİST100 endeksinde de risk iştahını düşürdü. Haftanın son işlem gününde ise Borsa İstanbul’da yön arayışı hakimdi.
Bu hafta Merkez Bankaları piyasalarda yakından takip edilecek. TCMB, Fed, BoE ve BoJ’un faiz kararlarının küresel bazda piyasalardaki yön arayışı için belirgin olacağını düşünüyoruz.
Ağustos ayında ABD tarafındaki enflasyon verilerinin beklentilerin üstünde kalmasıyla Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılmakla birlikte 100 baz puanlık faiz artışı da konuşulmaya başlandı. Nisan ayında geri çekilen ABD enflasyon verisi sonrasında tüm gözler Eylül'e çevrilmiş ve o dönemde Fed'in agresifliğine son verebileceği konuşulmuştu. Ancak tabiri caizse evdeki hesabın çarşıya uymaması ve yüksek enflasyon seviyelerinin devam etmesiyle Fed tarafından agresif faiz artırımları gözlendi. Enflasyonun kontrol altına alınması adına tüm araçların kullanılacağı sinyalleri fazlasıyla arttı. Fed'in şahin tutumunun devam etmesiyle ABD kanadı büyümeyi ikinci plana attı diyebiliriz. Çünkü enflasyonist risklerin artışı ve dolar endeksinin yukarı yönlü seyri ile birlikte agresif faiz artışları, 2022'de devam edecek gibi gözüküyor. Olası faiz artırımında dolara olan talebin artmasını ve yapılacak açıklamalar ile birlikte şahin tutumun devam ederek faiz artırım sinyallerinin verilmesi durumunda kısa vadede global tarafta baskı oluşabileceğini düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.720 - 3.864 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.816 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.541 azalarak 299.815 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.950 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 3.900’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.100 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.660 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.850 ve 3.900 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.740 ve 3.670 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 19/09/2022

 

Enerji krizi, yakın zamanda otomotivde üretimi durdurabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)