E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif başlangıç bekleniyor---

Borsada negatif başlangıç bekleniyor

Borsada negatif başlangıç bekleniyor
27 Haziran 2022 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.


BDDK, TL ticari kredilere yeni koşullar açıkladı. Buna göre döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL'yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirildi. 15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketler ise bu varlığı aktifinin ya da satış hasılatının %10'unu aşması durumunda yeni nakdi TL ticari kredi kullanamayacak. (Yorumumuz için TIKLAYINIZ.)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsveç’in NATO üyelik talebine dair hususlar ele alındı.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun geçen hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde, bölgesel ekonomik meselelerin, terörün finansmanıyla mücadelenin ve Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın görüşüldüğü bildirildi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu: Hedefli ve selektif kredi bizim olmazsa olmazımız. Yeni ekonomik programımız içerisinde ihracatı artırmak ve cari dengenin sağlanması noktasında hedefli kredilerimizi inşallah iyi bir şekilde ihracatçılarımız kanalıyla kullandırmaya devam edeceğiz.

G7 ülkeleri Rusya'dan altın ithalatını yasaklayacağını duyurdu.

Putin: Enflasyondaki artış, G7 ülkelerinin sorumsuz makroekonomik politikasının sonucu.

San Francisco Fed Başkanı Daly: Temmuz ayında 75 baz puan oran artışı gerekiyor.

Pfizer - BioNTech, güncellenen Kovid - 19 aşılarının Omikron varyantına karşı orijinal aşıdan daha yüksek bağışıklık tepkisi gösterdiğini açıkladı.

Rusya'nın iki eurobond kuponunda 1 aylık ek süre Pazar günü dolarken, ülke bu ödemelerinde temerrüde düşürüldü. Rusya Maliye Bakanı Siluanov temerrüt bildiriminin bir komedi olduğunu ifade etti.

Mayıs ayında Çin'in sanayi firmalarındaki karı bir önceki yıla göre %6,5 düştü. Karlarda daralma devam etse de hafifleyen salgın önlemlerinin etkisiyle Nisan ayına göre bir toparlanma kaydedildi.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 - 30 Haziran’da Madrid’de gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne katılacak.

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Mal Siparişleri ve Konut Satışları verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %0,82 artışla tamamladı. Küresel taraftaki resesyon endişeleri devam ederken, BDDK’nın aldığı karar ardından VİOP akşam seansı normal seans kapanışının 81 puan altında kapanış gerçekleştirdi. Bu kapsamda gün içinde baskı hissedilebileceğini düşünüyoruz.
Global tarafta resesyon endişeleri devam ediyor. Fed'in enflasyon kaynaklı gelişmelerden dolayı 75 baz puanlık faiz artırımı yapması ile birlikte büyüme verilerindeki aşağı yönlü revizyon, resesyon riskini tetikliyor. Piyasalar, Fed'den 26 - 27 Temmuz'daki toplantılarında da anlık konjonktüre göre 75 baz puanlık faiz artırımı bekliyor. Ancak ABD'de yetkililer ve Fed eyalet başkanları resesyonun konuşulmasının erken olduğunu belirtiyor. Hatırlanacağı üzere 2021 yılında ABD tarafı enflasyonun da geçici olduğu mottosundan yıl sonuna doğru vazgeçmiş ve Fed'den agresif faiz artırımları kaçınılmaz olmuştu. Bu kapsamda ABD tarafından her ne kadar resesyon olmadığı söylense de piyasa fiyatlamaları resesyon ihtimalini göz önünde bulunduruyor. ABD'de makroekonomik verilere bakıldığında ise bu hafta gelen PMI verileri beklentilerin altında kalarak durgunluk sinyali verdi. Bu kapsamda resesyon ve stagflasyon endişelerinin fazla olduğu globalde, riskli varlıklardan çıkışların hızlandığını gözlemliyoruz.

Bu hafta NATO Liderler Zirvesi Madrid'de gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 28 - 30 Haziran’da Madrid’de gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne katılacak. NATO Zirvesi'nin konu başlıklarının Rusya - Ukrayna krizi ve yüksek enflasyon olması bekleniyor. Burada siyasiler arası görüşmeler ve siyasilerden yapılacak açıklamalar önem teşkil edecek.

Günün önemli şirket haberleri 27/06/2022

 

BDDK, TL ticari kredi düzenlemesine açıklık getirdi

 

Kriptolarda yükseliş hareketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf27 Haziran 2022 08:32

    Akp gitse borsa enflasyon gibi 10 kat yükselecek. İşleri güçleri oyun olunca borsanın tadı kaçıyor.