E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif açılış bekleniyor---

Borsada negatif açılış bekleniyor

Borsada negatif açılış bekleniyor
06 Kasım 2020 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam coronavirüs hasta sayısı 2.311 kişi artarak 386.820’ye, hayatını kaybeden kişi sayısı 81 kişi artarak 10.639’a yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 332.379.

• Unicredit: TCMB'nin, ABD başkanlık seçimi sonrasında yatırımcıların gelişmekte olan piyasa varlıklarına yönelik iştahlarında iyileşme olmaması halinde, Türk Lirası'ndaki değer kaybını önlemek için para politikasını beklenenden daha fazla sıkılaştırması gerekebilir .

• ABD Başkanlık Seçimlerinde oy sayımı devam ediyor. Delege sayısında Joe Biden, Donald Trump karşısında 264’e 214 önde.

• Fed faiz değiştirmedi. Fed faiz oranlarını %0,00 - 0,25 olarak bıraktı .

• Fed, ABD ekonomisini desteklemek için elindeki araçların tümünü kullanma taahhüdünü tekrar etti .

• Fed: Maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2'nin üzerinde enflasyonu başarmaya çalışmaya devam edeceğiz.

• Fed Başkanı Powell: Ekonomi için görünüm olağanüstü şekilde belirsiz .

• Powell: FOMC varlık alımlarının finansal şartları kayda değer şekilde gevşettiğine ve ekonomiye destek sağladığına inanıyor .

• Powell: Aralık ayında ekonomik projeksiyonlarda değişiklik planlıyoruz .

• ABD'de başkanı belirleyecek 4 eyalette sayım devam ediyor. Georgia, Pennyslvania, Güney Carolina ve Nevada'dan çıkacak sonuç ABD Başkanını belirleyecek.

• Trump: Pennyslvania 'da kazandık .

• Pennsylvania'da kazanan ismin Perşembe günü içinde netleşebileceği açıklandı.

• Trump'ın kampanya ekibi, Michigan'da oy sayımının durdurulması talebiyle açtığı davayı kaybetti .

• ABD'de Demokrat aday Joe Biden'in koronavirüs testi negatif çıktı.

• The Sun gazetesinin iddiasına göre Rusya Devlet Başkanı Putin, sağlığına ilişkin endişeler nedeniyle gelecek yıl görevi bırakmayı planlıyor .

• Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Covid-19 salgınında ikinci dalganın birinci dalgadan daha şiddetli ve uzun süreli olduğunu söyleyerek, "Virüs aynı şekilde yayılmaya devam ederse Kasım ortası yoğun bakım yataklarımız yetersiz kalacak" dedi.

Azalan ülke risk primi, BİST'te etkili oluyor

Ne Olacak?

• İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
• G - 20 Maliye Bakanları 13 Kasım’da olağanüstü toplantı ile bir araya gelecek.
• Fed Başkanı Powell ve BoE Başkanı Bailey, Avrupa Merkez Bankası'nın 11-12 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği Merkez Bankacılık 2020 forumunda konuşacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Güne sınırlı kar satışlarıyla başlanabilir

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz işlem günü ABD’deki seçim sonuçlarının net olarak açıklanmamasına rağmen küresel piyasalar, pozitif eğilimle devam etti. Demokrat aday Joe Biden, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a karşı 264 Delege’ye 214 Delege üstün olmasının ardından Trump, kritik bölgeler olan Wisconsin ve Michigan’da sayımın tekrar edilmesi için talepte bulunduklarını açıkladı.
Küresel piyasalardaki pozitiflik ile birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,44 oranında yükselişle 1.172 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışın ardından İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Faiz’de değişikliğe gitmeyen banka, varlık alım programını 895 milyar sterline yükseltti.

Yurt içi piyasalarda ise genel olarak ABD’de Cumhuriyetçilerin zaferinin Türkiye'yi daha pozitif etkilemesi beklenirken, asıl konu TCMB para politikası ve döviz kurlarındaki seyir üzerine çevirili.

Yabancı yatırımcılar tarafına bakıldığında 23-30 Ekim haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar reel olarak 117 milyon dolar hisse senedi, 69 milyon dolar Devlet İç Borçlanma Senedi sattı.

BİST100 endeksi pozitif başladığı işlem gününü %1,06 oranında yükselişle 1.180 tamamladı. İnşaat sektörü payları %4,10 oranında değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları %3,02 oranında değer kazandı.

Dolar / TL tarafında ise küresel bazda ana gündem maddesi ABD’de yapılan Başkanlık Seçimleri olurken, kritik eyaletleri kazanan Biden zafer ilan etmeye hazırlanıyor. Ancak kalan eyaletlerde posta yoluyla gelen oyların sayımlarının devam edeceğini hatırlatalım. Dolar / TL’de ABD seçimleri ve jeopolitik risklerle volatilitenin yüksek olmasına rağmen dün 8,43 - 8,46 seviyesinde yatay seyir devam etti. 8,40 seviyesi önemli bir destek olacakken, 8,50 - 8,55 seviyeleri direnç seviyeleri olarak takip edilecek. Euro / TL tarafında ise Euro / Dolar paritesinin 1,18’e kadar yükselmesi ile 10,00 TL’yi test etti.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Perşembe günü 1.280 - 1.302 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.293 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 17.907 adet artarak 453.579 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.275 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.320’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.370 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.270 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.303 ve 1.315 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.279 ve 1.270 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yabancıların en fazla aldığı

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı 9 aylık kar ve zararları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)