E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada nasıl bir açılış bekleniyor?---

Borsada nasıl bir açılış bekleniyor?

Borsada nasıl bir açılış bekleniyor?
16 Ekim 2020 - 08:17 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 1.693 kişi artarak 342.143’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 66 kişi artarak 9.080’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 299.679.
• Japon kredi derecelendirme kuruluşu R&I, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife indirirken, BB- olan döviz cinsi ülke kredi notunu teyit ettiğini bildirdi.
• Kamu mali yönetimi ve kontrolüne ilişkin teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi . Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nden 5 madde çıkarıldı.
• ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Trump yönetiminin, Demokrat Parti'nin korona virüs test stratejisiyle ilgili taleplerinden kaynaklanan anlaşmazlıkların, corona yardım paketi yasası üzerinde uzlaşmaya varmayı engellemesine izin vermeyeceğini söyledi .
• ABD'de Senato'daki Cumhuriyetçi çoğunluğun lideri McConnell, korona virüs salgınının neden olduğu ekonomik kriz ile mücadele için ortaya konan yeni yardım paketinin büyüklüğünün artırılması olasılığını reddetti.
• ABD Başkanı Trump, NBC canlı yayınında seçmenlerin iç politikayla ilgili sorularını yanıtlarken Demokrat başkan adayı Joe Biden ile 29 Eylül'de gerçekleştirdiği canlı yayın tartışması öncesi Covid-19 testi yaptırıp yaptırmadığını hatırlamadığını söyledi.
• Almanya Dışişleri Bakanı Maas, AB’ye 750 milyar euro büyüklüğündeki toparlanma paketini gecikmeden onaylama çağrısı yaptı .
• AB liderleri, Brexit sonrası ticari ilişkileri düzenleyecek bir anlaşma üzerinde uzlaşmak için İngiltere ile görüşmelerin sürmesini istedi.
• Uluslararası Para ve Finans Komitesi, ekonomik toparlanmayı desteklemek için politika müdahalelerini sürdüreceklerini açıkladı.

Ne Olacak?
• İçeride TCMB Beklenti Anketi açıklanacakken, Euro Bölgesi’nde TÜFE verisi, ABD’de Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı ön planda olacak.
• Türkiye, yayımladığı NOTAM ile Sinop hava sahasının atış eğitimi için 16-17 Ekim arası trafiğe kapalı olacağı konusunda bilgilendirmede bulundu.
•Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin’in mali teşvik paketi ile ilgili olarak seçimden önce uzlaşma ihtimalinin zor olduğuna dikkat çekmesi ardından ABD Piyasaları Çarşamba gününü düşüşle tamamlarken, Avrupa’da korona virüs vaka sayılarındaki artış ile tekrar başlayan tedbirler ile küresel risk iştahının düştüğünü gözlemliyoruz.

Teşvik paketinde ilerleme sağlanamaması, artan korona virüs vakaları ve aşı çalışmalarından gelen olumsuz haberler eşliğinde BİST100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününe negatif başladı.
Avrupa Piyasaları ise pandemi kısıtlamaların artması ile negatif seyretti. İngiltere tarafından ise ‘’Londra yüksek virüs kategorisine alınacak, sosyalleşme kısıtlanacak’’ denildi.

Akdeniz’deki Türkiye Yunanistan gerilimi sürmeye devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı taşıyan uçağın Irak dönüşü sırasında Türkiye tarafından yaklaşık 20 dakika havada bekletildiği öne sürüldü. Dışişleri Bakanlığı tarafından ise bu iddialar yalanlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde yaptığı rezerv açıklamasının ardından yükselişe geçen endeks, küresel piyasalardaki belirsizlik sonrasında Dolar / TL kurunun 7,90’lı seviyelerin altında seyretmemesi ve jeopolitik risklerin artması ile birlikte günü %0,74 oranında düşüşle 1.180 seviyesinden tamamladı.

Gıda, içecek sektörü payları %2,43 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %2,20 oranında değer kaybetti.

ABD tarafında ise haftalık İşsizlik Başvuruları açıklandı. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 10 Ekim haftası 898.000 ile beklenenden daha yukarıda gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Perşembe günü 1.294 - 1.317 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.302 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 8.214 adet azalarak 463.280 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.303 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.315’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.345 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.282 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.308 ve 1.317 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.290 ve 1.282 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)