E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada kur hareketleri izlenecek---

Borsada kur hareketleri izlenecek

Borsada kur hareketleri izlenecek
11 Şubat 2014 - 08:59 borsagundem.com

​Dün göreceli sakin bir gün geçiren piyasada, bugün de çok hareketli bir günün beklendiğini söylemek mümkün değil

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:

"YENİ TARZ..

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den gelen Türkiye’nin kredi notunu negatif izlemeye alma haberi ile başladığımız yeni haftada bu haberin ciddi sarsıntılara neden olmadığını gördüğümüzü söyleyebiliriz.. Sabah güne düşüşle başlayan BIST100 endeksinde kurdaki 2,23’lere yükseliş hareketi nedeni ile değer kayıpları ilk seansta yüzde 1 seviyesini aşsa da ikinci seansta bu kayıpların eritilme çabasını izledik..

Kurdaki hareketin ise S&P’nin kararına yönelik bir tepkiden ziyade son günlerde görmekte olduğumuz oynaklığın bir parçası olduğunu düşünmekteyiz. Zira Cuma günü piyasa kapanışı sonrası gelen kararla uluslararası piyasalarda DolarTL 2,24’leri gördüğü için kararı fiyatlamıştı ve dün sabah da 2,21 seviyelerinden güne başlamıştı. Dolayısıyla beklentimize uygun şekilde piyasa S&P kararına sert bir reaksiyon vermedi ve etkisi sınırlı kaldı ancak beklentilerin üzerinde artış kaydettiği açıklanan sanayi üretim verisinin de piyasayı artıya geçirmeye yetmediğini de unutmamak gerekiyor..

Endeksi teknik olarak yorumlamaya devam edecek olursak  dün 64,368-63,572 gibi dar bir bantta bir salınım izledik. 63,000 ve ana destek olan 62,000’den önce 63,500-63,800 bölgesinin önemli olduğunu düşünüyorduk ki, bu seviyenin altına sarkılmaması nedeniyle geride bıraktığımız hafta oluşturulmaya çalışılan iyimserliğin kaybedilmemiş olduğunu düşünüyoruz.. Zaten ABD tarafında da bir veri akışı olmaması nedeniyle özellikle ikinci seansta göreceli olarak daha sakin bir gün yaşadık. 64,000 üzerinde tutunma çabalarının yoğunlaşması da dikkat çekiciydi ki bu seviye üzerinde kalındıkça 64,500’deki ara direnç ve sonrasında 7 Şubat Cuma günü de hedeflenen ancak test edilemeyen 65,000 direnci ön plana çıkacaktır görüşündeyiz..

Dün göreceli sakin bir gün demiştik, bugüne baktığımızda bugün de çok hareketli bir günün bizi beklediğini söyleyemiyoruz. Sadece TSİ 17.00’da yeni FED Başkanı Janet Yellen’ın başkan olarak ilk konuşması izleniyor olacak. Yellen Kongre’de bir sunum gerçekleştirecek, bu sunumun ardından Perşembe günü de Senato Bankacılık Komitesi’ndeki sunumu izleniyor olacak. Arka arkaya beklentilerin altında kalan tarım dışı istihdam verileri sonrası piyasalar merakla Yellen’ın tahvil alım programına dair bir açıklamada bulunup bulunmayacağını veya bir ipucu verip vermeyeceğini takip ediyor olacak..

Gelişmekte olan ülkeler için bu konuşmadan gelebilecek herhangi bir sinyal oldukça önemli. Özellikle de ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışını uyarabilecek seviyelerde olduğu ortamda Yellen’ın konuşması veya konuşma metninin önceden yayınlanması halinde bu esnada başta kurlar olmak üzere hareketlilik yaşanabileceğini hatırlatmak isteriz.. Ayrıca bu konuşma Yellen’ın başkan sıfatı ile ilk konuşması olacağından Bernanke’nin ifade şekillerine aşina olan piyasalar Yellen’la bu kez yakından tanışacak ve Bernanke’nin yakaladığı tonun devam mı ettirileceği yoksa Yellen’ın yeni bir iletişim tarzını mı benimseyeceği dikkatle izleniyor olacak.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)