E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kur baskısı---

Borsada kur baskısı

Borsada kur baskısı
16 Ocak 2014 - 08:57 borsagundem.com

Yurtdışı piyasalar Dünya Bankası'nın büyüme beklentileri ve ABD'nin en büyük 2. bankasının karı ile yükseliş yaşadı

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:
"Dünya Bankası’nın dün yayınladığı raporun özellikle gelişmiş ülkelerde oldukça olumlu bir reaksiyonla karşılandığını görüyoruz, bu raporun yanında Bank Of America’nın da Wells Fargo’nun ardından iyi bir 4Ç bilançosu açıklamasının etkisiyle ABD borsaları yükselişi 2.gününe taşıyarak dün de primli kapandı..
ABD’de bu olumlu kapanış ve yende devam eden değer kaybı ile Japonya’da büyümeyi destekleyici bir makine sipariş verisi ilan edilmesi ile de Asya’da bu sabah havanın olumlu olduğunu ve bir yükseliş eğiliminin ve pozitif algının korunmaya çalışıldığını görüyoruz.
Yurtiçine geldiğimizde ise  dün de önceki güne benzer şekilde volatil bir gün yaşandı ve DolarTL’de de dikkat çekici bir hareket vardı, 2,19 seviyesi üzerinde başlandıktan sonra altına sarkmalar gün içinde olsa da yine de DolarTL’nin 2,19 altında çok kalınmaması dikkat çekiyor, gösterge tahvil faizinde ise gün içinde yeniden çift hane test edildi.
Şubat vadeli endeks 30 kontratın hareketinin detaylarına baktığımızda ise  dün güne 83,800 puandan başlayan kontratın gün içinde 84,700-83,120 puan bandında bir salınımın ardından 84,000 seviyesinden kapanış gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Günlük grafiğe bakıldığında olumlu bir duruşun korunmaya çalışıldığını görebiliyoruz, kısa vadeli üssel hareketli ortalamaların konumu ise dikkat çekiyor. Dikkat çeken başka bir unsur ise açık pozisyon sayısı, dün itibariyle sayı 224.457 düzeyinde..
Mevcut kur ve faiz seviyeleri her ne kadar yeni yükselişlere engel olma potansiyeli taşıyor olsa da Şubat vadeli endeks30 kontrat için 82,000 üzerinde yeni yükseliş denemeleri olabileceğini belirtmiştik ve dün 84,500’ün üzeri test edildikten sonra bu seviyeyi 83,000’e çekiyoruz.
Yükseliş denemelerinin ilk adreslerinin 84,800 ve 86,400 olmasını beklerken yurtiçi siyasi gündeme yüksek hassasiyet nedeni ile gelebilecek olası geri çekilmelerde ise desteklerimiz 83,000/82,500 ve 82,000’de. Altında 81,000 ve sonrasında 80,000’in altı gündeme gelebilir.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)