E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada kritik yurt dışı veriler hakim olacak---

Borsada kritik yurt dışı veriler hakim olacak

Borsada kritik yurt dışı veriler hakim olacak
18 Mart 2014 - 08:57 borsagundem.com

Piyasalar için oldukça önemli olan ABD TÜFE verisi açıklanacak

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Yüzeysel kalan yaptırımlar olumlu fiyatlandı…
   
BİST 100 endeksi Pazartesi günü  64.311 -  63.761 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 1.45 değer kazanarak 64.197 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1.43 değer kazanırken sanayi endeksi günü yüzde 1.17 alıcılı kapatmıştır.
   
Kırım'da yapılan referandum sonucu Kırım'da Rusya'ya bağlanma kararı çıktı. Avrupa Birliği ve ABD'nin bu kararı tanımayacaklarını bildirmeleri ardından dün yapılan açıklamalarda ABD ve AB Kırım meselesinde sorumluluğu bulunan 21 kişinin seyahat ve varlıklarını dondurma kararı aldı. Ancak yaşanan bu gelişmelere rağmen Avrupa borsalarının beklentiden kötü gelen TÜFE verilerine rağmen yükseldiğini gördük.

Dün, Bundesbank Başkanı Jens Weidmann da güçlenen Almanya'nın büyüme potansiyelinin cari işlemler dengesine destek olacağını söyledi. İngiltere FTSE 100 endeksi ev fiyatlarının rekor düşük seviyeye gelmesi ve ABD'den gelen sanayi üretimi verisinin etkisiyle yükseldi. Gelişmekte olan Doğu Avrupa ve Latin Amerika piyasalarında da Kırım referandumu sonrasında Rusya öncülüğünde yükselişler görüldü. 
   
ABD tarafında ise beklenenden iyi gelen sanayi üretim verisi ve kapasite kullanım oranı verisi sonrası ABD endeksleri değer kazandı. New York imalat endeksi ise beklentileri karşılamadı. 
   
Yurt içinde ise gösterge tahvil faizi gerilerken, lira ve BIST endeksleri değer kazandı. Dün açıklanan veride Aralık ayı işsizlik oranı beklentiye paralel olarak yüzde 10,0 geldi.
BIST endeksindeki yükselişte Kırım Parlamentosu'nun Bağımsız Kırım Cumhuriyeti'ni ilan etmesinin ardından ABD ve Avrupa'dan sınırlı yaptırımlar gelmiş olmasının da etkisi görülüyor.
   
Bu sabah Asya piyasalarında, olumlu gelen ABD sanayi üretimi verisi sonrasında dünyanın en büyük ekonomisine yönelik iyimserliğin artması, aynı zamanda Kırım referandumu sonrasında Rusya'dan yayılan olumlu havayla alıcılı seyir gözlemliyoruz. Gelişmekte olan Asya piyasaları da bu havadan olumlu etkilenmiş görünüyorlar.  ABD endeks vadelileri ise bu sabah yatay seyrediyor.
   
Bugün yurt dışında veri açısından oldukça kritik bir gün. 
Piyasalar için oldukça önemli olan ABD TÜFE verisi açıklanacak. Verinin yüksek gelmesi satış dalgasına sebep olabilir. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapacağı konuşma ve vereceği mesajlar da yakından takip edilecek. Ayrıca yine ABD tarafında konut başlangıçları, yapı izinleri, uzun vadeli sermaye akışları, Euro Bölgesi ve Almanya ZEW ekonomik güven endeksi verileri açıklanacak. Yurt içinde ise PPK kararları var. PPK toplantısı sonucunda faizlerde bir değişiklik beklenmemek ile beraber TCMB tarafından gelecek yazılı ve sözlü açıklamalar ön plana çıkabilir. İngiltere'de BOE Başkanı Mark Carney'nin konuşması, Japonya'da ticaret dengesi ve ihracat verileri izlenecek. 
   
Teknik olarak sıkışık seyrin devam ettiğini söyleyebiliriz. Endeksin 63.700 seviyesi üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda 64.500 seviyesi hedeflenebilir, 63.700 altına gevşemelerde ise 63.000 ve 62.300 destekleri izlenmelidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)