E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik seviyeler!---

Borsada kritik seviyeler!

Borsada kritik seviyeler!
21 Kasım 2022 - 09:13 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Geçen hafta Fed üyelerinden gelen açıklamalar küresel piyasalarda dalgalı bir seyrin yaşanmasına neden olurken, Fed’e yönelik beklentiler ve ekonomik veri akışları risk iştahı ve fiyatlamaları şekillendirmeye devam edecektir. Çin’de 6 ay sonra ilk kez Kovid-19 kaynaklı can kaybının gerçekleşmesine bağlı olarak tedbirlerin sıkılaştırılmasından endişe ediliyor. Çin endişesi nedeniyle küresel risk iştahının yeni haftaya zayıf bir başlangıç yaptığı görülüyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Almanya – ÜFE Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Geçen hafta içerisinde Fed üyelerinden gelen açıklamalarla dalgalı bir seyir izleyen küresel hisse piyasalarında cuma günü olumlu bir fiyatlama etkili oldu. Ancak Çin’de tedbirlerin yeniden sıkılaşacağı
endişeleri hafta başlangıcında hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. BIST-100 Endeksi ise cuma gününü %0,43 oranında değer kazanımıyla 4.526,73 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,61 – 18,62 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,60’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Perşembe günü yaşanan sert düzeltmenin ardından cuma günü bankacılık sektörü ve ana hisselerdeki alımlarla BIST-100 Endeksi toparlanma kaydetti. Endekste 4.500 üzerinde tutunmanın korunması ve yeniden alımların etkili olması durumunda 4.555 – 4.600 aralığı ilk direnç bölgesi olarak takip edilecektir. 4.600 üzerindeki kapanışlarda 4.686 ve tarihi zirvenin bulunduğu 4.784 seviyeleri direnç olarak önem kazanacaktır. Ancak teknik indikatörlerde gözlenen yorulma ile son dönemdeki sert yükselişlerin ardından düzeltme eğiliminin devam etmesi halinde ise 4.446 seviyesi ile fibonacci düzeltme seviyelerinin %23,6’lık kısmına denk gelen 4.375 seviyesi destek olarak takip edilecektir. 4.375 seviyesi altında satışların hız kazandığı ve 4.200 – 4.100 bölgesinin gündeme geldiği görülebilir.

Petrol fiyatları 2 ayın dibinde

 

Metal fiyatları düşüşte

 

Piyasalar yeni haftaya azalan risk iştahı ile başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)