E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik destek ve direnç seviyeleri---

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri
20 Mart 2023 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de yaşanan banka iflasları sonrasında küresel bankacılık sektörüne yönelik artan endişeler ve resesyon korkuları geçen hafta risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Alınan önlemler ve açıklamalara karşın piyasalarda artan güvenli liman talebi, ons altında yükselişlere ve tahvil faizlerinde sert düşüşlere neden oldu. Hafta sonu İsviçre’nin en büyük bankası UBS, Credit Suisse’i tarihi bir anlaşmayla satın alırken, bankacılık sektöründeki gelişmeler yakından izlenmeye devam edilecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Almanya – ÜFE Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

ABD’deki banka iflasları küresel bankacılık sistemine ilişkin sistematik risklerin ve endişelerin artış kaydetmesine neden olurken, zayıflayan risk iştahı altında geçen hafta küresel hisse piyasaları satıcılı bir seyir kaydetti. Risk iştahındaki zayıflamanın etkisiyle BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,78 oranında kayıpla 5.136,44 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 19,00 – 19,01 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 19,01’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Haftalık kapanışını bir süredir önemli bir destek olarak takip ettiğimiz 50 günlük basit hareketli ortalaması (5.184) altında gerçekleştiren BIST-100 Endeksi’nde teknik görünümde zayıflama kaydediliyor. Endekste olası tepki alımlarında 50 günlük ortalama ile 5.200 seviyeleri izlenecek ilk direnç noktalarıdır. 5.200 üzerindeki tutunmalarda 5.291 – 5.350 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Ancak endekste 50 günlük ortalama altındaki seyrin ve küresel çaptaki zayıflığın devam etmesi durumunda yaşanabilecek satışlarda 5.078 ve 5.000 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır. 5.000 puan altında satışların hız kazandığı görülebilir. Bu durumda 4.870 – 4.750 ve 4.690 fibo seviyesi gündeme gelebilir. Endekste zayıflayan görünüm nedeniyle kısa vadede temkinli hareket edilmesi faydalı olacaktır.

Küresel piyasalar yeni haftada tedirgin

 

Borsada 8 sektör yükseldi, en çok hangisi kazandırdı?

 

Borsada hacmin yüzde 19,66'sı beş hissede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Doğan 20 Mart 2023 16:25

    Borsayı iyi oynuyorlar başındaki beyefendi seyrediyor Ereğli koskoca ereğli yerlerde sürünüyor ben olsam önedimi baştan aşağıya degiştiririm yazık geri alım yok temettü yok