E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik destek ve direnç seviyeleri---

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri
24 Ocak 2023 - 09:00 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de teknoloji şirketlerinin bu hafta açıklanacak finansallarına yönelik iyimserlik risk iştahını destekliyor. Son haftalarda ECB üyelerinden 50 baz puanlık artırımların devam edeceğine dair şahin tonda açıklamalar gelirken, dün akşam ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamalarında da şahin tonun korunduğu görüldü. Bugün küresel çapta ocak ayına ilişkin öncü PMI rakamları takip edilecektir. Verilerde zayıflamanın sürmesi resesyon kaynaklı endişeleri yeniden artırabilir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek
• 17:45 ABD – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Haftanın ilk işlem gününde küresel hisse piyasalarında pozitif bir seyir etkili olurken, bugün açıklanacak öncü PMI rakamları fiyatlamaları şekillendirecektir. BIST-100 Endeksi kapanışa doğru etkili olan satışlarla günü %1,56 oranında kayıpla 5.404,43 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında Çin başta olmak üzere birçok piyasa tatil nedeniyle işlem görmezken, açık olan piyasalarda yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,80 – 18,81 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,77’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Haftaya pozitif bir seyirle başlayan BIST-100 Endeksi’nde kısa vadede önemli bir direnç olarak takip ettiğimiz 5.550 üzerindeki seviyeler test edilse de endeksin bu seviye üzerinde kalıcılık sağlamakta zorlandığı ve kâr satışlarıyla karşılaştığı görüldü. Endekste kapanışa doğru satışların hız kazandığı takip edilirken, sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar da etkisini sürdürdü. Endekste satışların devam etmesi durumunda 5.350 – 5.300 - 5.258 ve 5.208 seviyeleri destek olarak izlenebilir. Toparlanma çabasının öne çıkması halinde ise 5.450 – 5.508 ve 5.550 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. 5.550 üzerinde günlük kapanışlar görebilirsek tarihi zirveye doğru bir fiyatlamanın yaşanabileceğini değerlendiriyoruz. Yurt içinde artış kaydeden volatiliteye karşı dikkatli olunmalıdır.

12 göstergesi "al" veren hisseler (24/01/2023)

 

Bakırda yükseliş sürüyor

 

Asya borsalarında pozitif hava

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)