E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik destek ve direnç seviyeleri---

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri
12 Aralık 2022 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed’in faiz artışlarının ekonominin hızını enflasyonu aşağı çekecek kadar yavaşlatmadığı düşüncesi ve 2023 yılına dair karamsar beklentiler küresel risk iştahı ve piyasalar üzerinde baskı oluşturdu.
ABD’de cuma günü açıklanan kasım ayı ÜFE rakamları beklentilerin bir miktar üzerinde geldi. Bu hafta 14 Aralık Çarşamba günü Fed toplantısı ile 15 Aralık’ta ECB ve BoE toplantıları takip edilecektir. Faiz kararları ve ileriye dönük yönlendirmeler piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta
• 10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Düşük

BIST-100 güne başlangıç

Fed’e yönelik faiz artırım belirsizliği ve 2023 yılına ilişkin ekonomilerdeki zayıflama beklentileri geçen hafta küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturdu. Hisse piyasaları yeni haftaya da zayıf bir görünümle başlarken, bu hafta merkez bankalarının toplantıları fiyatlamaları şekillendirecektir. BIST-100 Endeksi ise cuma gününü %3,08 oranında kazançla 5.005,30 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,64 – 18,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,64’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Çarşamba günü yaşanan sert satışlarla eylül sonundan beri etkili olan yükseliş trendini kıran BIST-100 Endeksi cuma günkü alımlarla yeniden yükseliş kanalı içerisine döndü. Endekste bugün itibariyle 5.015 seviyesinden geçen yükseliş trendi üzerinde tutunmanın sağlanıp sağlanamadığı yakından takip edilecek. Trend üzerindeki tutunmalarda tarihi zirvenin bulunduğu 5.091,68 seviyesi direnç, olarak izlenecektir. Zirvenin aşılması halinde alımların ivme kazanabileceği endekste 5.200 – 5.300 ve 5.350 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Ancak yükseliş trendi üzerinde kalıcılığın sağlanamaması halinde ise yeniden satışların yaşanabileceği endekste 4.930 ve 4.860 seviyeleri kısa vadeli destek noktaları olup, bu seviyeler altında 4.773 – 4.711 ve 4.610 seviyeleri kademeli olarak gündeme gelebilir.

Piyasalar merkez bankalarını bekliyor

 

Tarkim, halka arz olmaktan vazgeçti

 

Bakır fiyatlarında güçlü dolar etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumcu12 Aralık 2022 22:45

    Klasik aynı cümleler okuyoruz. Neymiş şuraya kadar çıkarmış sonrasında şuraya kadar düşermiş. Sağlam dinamikler neler onlardan bahsedin. Dur ben bir tanesini söyleyeyim. Yerjnde siftinip duran, hep para baronlarina kazandiran diğer yatırım araçlarında umduğunu bulamayan küçük yatırımcı BORSA ya kayıyor ve kalıcı oluyor. İşte en sağlam dinamik budur.