E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da kısa vadeli yükseliş bekleniyor---

Borsa'da kısa vadeli yükseliş bekleniyor

Borsa'da kısa vadeli yükseliş bekleniyor
28 Kasım 2016 - 09:24 borsagundem.com

Alan Yatırım; banka hisseleri öncülüğünde kısa vadeli tepki yükselişi bekliyor

DÜN NE OLDU? 

BIST 100 ENDEKSİ TL’DE DEĞER KAZANMA EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi Cuma günü USDTRY’de geçen hafta en yüksek seviyeye ulaştığı 3,4768’den gerilemesi ile birlikte tepki yükselişi ile günü %0,2 artışla 74,363 seviyesinin üzerinde tamamladı. BIST 100 Endeksi haftalık bazda ise %1,6 geriledi. Bu düşüşte BIST Bankacılık Endeksi %3,5 gerileme ile öncü olurken BIST Sanayi Endeksi %0,4 gibi daha sınırlı düşerek defansif olma özelliğini gösterdi. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

BANKA HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE KISA VADELİ TEPKİ YÜKSELİŞİ… 

Gelişen ülke para birimlerinde Trump sonrası haftada hızlı değer kaybının ardından genelde yatay seyir izlenmekte olup bu süreçte TL daha fazla değer kaybetmişti. Bugün sabah itibariyle Gelişen Ülke para birimleri sepetinde ABD Dolarına karşı %0,2, TL’de ise %0,8 değer kazancı görülmekte. Sabah itibariyle Asya piyasaları hafif artıda bulunuyor. Son bir aylık süreçte BIST Bankacılık Endeksinde %9’luk düşüşün ardından TL’de Merkez Bankası’nın önlemleri ile değer kazanma ve bankacılık sektöründe zorunlu karşılık indirimlerinin de olumlu etkisi ile kısa vadeli hafif yükseliş eğilimi mümkün görünmekte. 

Bu hafta ABD 3. Çeyrek büyüme ve İstihdam verileri, OPEC Toplantısı, PMI verileri ve haftasonu yapılacak İtalya referandumu gündemi belileyecek. Gelecek hafta Avrupa Merkez Bankası toplantısı bulunuyor.  

ŞİRKET HABERLERİ 

Bireysel Emeklilik…Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik katılıma ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelgede, 01 Ocak 2017’de yürürlüğe girecek sistemin, ilgili kanun kapsamına giren çalışanların, otomatik katılım ve cayma hakkına sahip olacak şekilde işverenleri tarafından bir emeklilik planına dahil edilmeleri esasına dayandığı belirtildi. 

KLNMA…Nötr…Şirket, %212.5 oranındaki bedelli sermaye artırımını 28/11/2016 tarihinde yapılacağını bildirdi. Yeni pay alma haklarının, 1,00 TL nominal değerli 1 lot pay için 1,00 TL üzerinden 28.11.2016 ile 27.12.2016 tarihleri arasında 30 gün süreyle kullandırılacağını açıkladı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Aralık vadeli kontrat, geçen haftanın son gününde %0,1 yükselişle günü 91,525 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta geçen haftaki düşüş eğilimli sürecin ardından hafif tepki yükselişi beklenebilir. İlgili kontratın 91,5-92,5 bandında hareket etmesini beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Geçtiğimiz hafta TCMB’nin faiz artırım kararına karşın AB ve Suriye kaynaklı artan belirsizlik nedeniyle haftanın son işlem gününde de Türk Lirası cinsinden varlıklardaki zayıf seyrin sürmesinde etkili olduı. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı haftanın son işlem gününü  %0,18 değer kazancı ile 3,4774 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,45 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,40-3,35 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Hafta içerisinde güçlenen dolar paralelinde satış baskısın derinleştiği altında haftanın son işlem gününde tepki alımları görülse de, gün sonunda tepki alımları yerini yeniden satış baskısına bıraktı. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %0,19 değer kaybı ile  1186 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Hafta içerisinde güçlenen dolar paralelinde bir süredir zayıf seyir izleyen EURUSD paritesinde haftanın son işlem gününde tepki alımları görüldü. G10 para birimlerinin performasına baktığımızda euro dolar karşısında değer kazanan para birimlerinin ilk sıralarında yer alıyordu. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %0,48 değer kazancı ile  1,0630 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)