E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kasımda başlayan ralli sürüyor ---

Borsada kasımda başlayan ralli sürüyor

Borsada kasımda başlayan ralli sürüyor
30 Aralık 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde yükselişini devam ettirerek günü %1,42 yükselişle 1.459,69 ile tarihi zirveden tamamladı.

Yurtdışı borsalarda risk iştahı güçlü kalmaya devam ederken, majör borsalar günü yükselişlerle kapattı. ABD'de Covid-19 için dağıtılacak destek miktarının 2 bin dolara çıkarılmasını öngören tasarının Cumhuriyetçiler tarafında ret edilmesi sonrası ABD borsaları, BIST kapanışı sonrası sınırlı satışlarla karşılaştı. Kasım ayında başlattığı ralliyi devam ettiren BIST ise yeni rekorlar kırarak günü pozitif ayrışma ile kapattı. TL de günü güçlü değer kazancı ve pozitif ayrışma ile tamamladı. Dolar endeksindeki zayıflama TL’deki değer kazançlarını destekledi. CDS’ler 309 seviyelerine gerilerken, TL varlıklardaki güçlü pozitif fiyatlamayı destekliyor. CDS’lerdeki düşüş TL varlıklara yönelik risk alma iştahının güçlenmeye devam ettiğine işaret ederken, TL varlıklara yönelik yabancı ilgisinin devamıyla birlikte pozitif ayrışmanın devam etmesi beklenmektedir.

Yurtdışı borsalarda ciddi bir bozulma yaşanmadıkça BIST’in yeni zirveler test ederek yükseliş trendini koruması beklenmektedir. Yılın son günlerine girmiş olmamız nedeniyle hem yurtiçi hem de yurtdışı borsalarda düşük hacimli seyir oluşabilir. Bugün ABD açıklanacak Chicago PMI endeksi verileri takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD vadelileri sınırlı pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık bir seyir var.

Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde yükseliş eğiliminin devam etmesi beklenir.

Günün önemli şirket haberleri 30/12/2020

Gün sonu alımları ile rekor kapanış

TL’de değer kazancı ile borsada rekor seviye

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Yüksek risk iştahı korunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)