E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kar satışlarına rağmen çıkış trendi---

Borsada kar satışlarına rağmen çıkış trendi

Borsada kar satışlarına rağmen çıkış trendi
04 Haziran 2014 - 09:05 borsagundem.com

Borsada gelen kâr satışlarına bağlı düşüşler henüz "düzeltme" boyutunda

Meksa Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"BIST100 Endeksi dünü 169 puanlık (% 0.22) yükseliş ile 78.818 seviyesinden 3.232 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste dalgalı seyirle birlikte kâr satışları devam ediyor. Gösterge bono faiz oranları ve döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlenme görüldü.    

Merkez bankası başkanının hükümete yaptığı sunum sonrası başbakanın tavrında bir değişme olmadığı dün başbakan tarafından yapılan açıklamalarla görüldü. Bakanlar kurulu sonrası hükümet sözcüsü Arınç'ın yaptığı açıklamalardan  merkez bankası ile hükümet arasında faiz konusunda uyumun sağladığı izlenimi vardı. Başbakan'ın açıklamaları sonrası endekste kısa süreli satış görülürken döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlenme görüldü. Dün açıklanan Mayıs enflasyonu beklentilerin hafif altında geldi. Enflasyon verisinin merkez bankasının kararlarına nasıl yansıyacağı konusundaki netleşme için erken. Ancak faiz indirimine çapa olarak enflasyonu baz alan merkez bankası için enflasyondaki yükselişin ivme kaybetmesi olumlu bir referans olabilir. Dış gündemde ise, FED ve Avrupa Merkez Bankası kaynaklı gelişmeler, ABD makro ekonomik veriler öne çıkan konu başlıkları. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı önemli. Beklenti eksikliğinin yanında mevcut gündemin önemli ölçüde fiyatlanması piyasalarda yorgunluk işaretlerinin artmasına neden oluyor.      

Endekste kâr satışlarına rağmen çıkış trendi korunuyor. Gelen kâr satışlarına bağlı düşüşler bu aşamada "Düzeltme" boyutunda. Dirençler 79.500 ve 80.000 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. İlk destek 78.500 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemlerde öne çıkabilir. 78.500 seviyesinin altında kalınması durumunda sonraki destekler 78.000 ve 77.500 seviyelerinde görülüyor. Kısa dönem için önemli görülen 77.500 seviyesinin üzerinde çıkış trendi gücünü koruyabilir. Endekste dalgalı seyirle birlikte bir süre kâr satışlarının etkisinde kalınabilir. . 
   
79.500-80.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 78.500 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. ''
ZEYNEL BALCI-STRATEJİST/MEKSA YATIRIM

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)