E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada iyimserlik için önemli bir gelişme yok---

Borsada iyimserlik için önemli bir gelişme yok

Borsada iyimserlik için önemli bir gelişme yok
30 Aralık 2014 - 08:54 borsagundem.com

Yunanistan'daki gelişmelerin endeks tarafında sindirilmeye devam etmesi bekleniyor

 ‘’SABAH STRATEJİSİ’’
Dün Yunanistan'da Cumhurbaşkanın üçüncü turunda seçilmemesi ve erken seçime gidilecek olması ve Ruble'de  tekrar yaşanan değer kaybının yarattığı tedirginlikle piyasalar baskı altındaydı. BIST100 endeksi  %1 oranında değer kaybıyla 84.101 puandan kapatırken işlem hacmi son günlerdeki düşük işlem hacmine karşın görece yüksek kaldı. Küresel piyasalara baktığımızda düşük işlem hacmi  altında ABD spot ve vadeliler yatay seviyede bir görüntü  hakimken, Asya borsaları satıcılı seyretmekteler.

Genel olarak Yunanistan'daki gelişmeler endeks tarafında sindirilmeye devam etmesini beklerken, Ruble'deki  hareket de fiyatlanmalarda etkili olacaktır. Ayrıca Petrol fiyatlarının tekrar düşüş eğiliminde olması ve henüz bir dip oluşturmayacağı algısı piyasalar üzerinde kısmi olumsuzluk yaratabilir.

Endekste olası geri çekilmelerde 83.400 ana destek seviyesi olarak takip edilebilir. İyimserlik yaratacak önemli bir gelişme olmamasına rağmen tepki alımlarının gündeme gelmesi durumunda  85.200 direnç seviyesi.

Bugün takip edilecek veriler ise; yurtiçinde TSİ 10:00'da Tüketici Güven Endeksi, öğleden sonra ABD'den S&P Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi ve Tüketici Güven Endeksi olacaktır.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)