E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada işlem yapanlar için önemli gösterge---

Borsada işlem yapanlar için önemli gösterge

Borsada işlem yapanlar için önemli gösterge
22 Temmuz 2022 - 08:35 borsagundem.com

Bugün alıcılar ve satıcıların hangi seviyelerden işlemlerini yoğunlaştıracağını inceledik.

BORSAGUNDEM.COM

Hisse senedi işlemlerinde alıcı ve satıcıların ne zaman harekete geçeceği ve hangi seviyelerde daha güçlü bir istekle işlemlerde bulunacaklarını bilmek önemlidir.

Bu bilgi, rakip yatırımcıdan önce işlem yapma ve kazanç elde etme olanağı verir. Özellikle günlük işlem yapanlar için bu bilgi daha fazla önem kazanmaktadır.

Piyasada destek olarak bilinen seviyeler alıcıların harekete geçme olasılığının ve isteğinin arttığı bölgelerdir. Bu seviyelerde yatırımcıların yoğun şekilde maliyetleri oluşmuş ya da kâr realizasyonları meydana gelmiştir.

Endeks yukarıdayken aşağı doğru gerilemelerde destek bölgesine yaklaşıldıkça alıcıların alım yönlü istekleri de artar. Söz konusu tepki destek bölgesinde üst seviyeye çıkar.

Bu noktada alıcıların satıcılardan daha güçlü bir isteği varsa endeksteki düşüş duracak ve yönünü yukarı çevirecektir.

Eğer alıcıların işlemleri zayıf kalırsa o taktirde de düşüş destek bölgesinin de altına kayacaktır.

BUGÜN BORSADA ALICILAR NASIL HAREKET EDECEK

Yaptığımız analize göre BIST 100 endeksinin destek bölgesine yaklaşması halinde alıcıların alım isteklerinin güçlenmesi ve harekete geçerek endeksi yukarı döndürmesi beklenmeli.

Ancak alımların satışları karşılama noktasında zayıf kalması halinde endeksin destek seviyenin de altına kayması gündeme gelecektir.

Alıcıların güçlenmesi ile endeksin yönü yukarı döner ve yükselmeye başlar.

Piyasada direnç olarak bilinen seviyeler, satıcıların harekete geçme olasılığının ve isteğinin arttığı bölgelerdir. Bu seviyelerde yatırımcıların yoğun şekilde maliyetleri oluşmuş ya da kâr realizasyonları meydana gelmiştir.

Endeks aşağıdayken yukarı doğru çıkışlarda direnç bölgesine yaklaşıldıkça satıcıların satış yönlü istekleri de artar. Söz konusu tepki direnç bölgesinde artık üst seviyeye çıkar.

Bu noktada satıcıların alıcılardan daha güçlü bir iradesi varsa oluşan satışlarla birlikte endeksteki çıkış duracak ve yönünü aşağı çevirecektir.

Eğer satıcıların işlemleri zayıf kalırsa, o taktirde de çıkış direnç bölgesinin de üstüne çıkacaktır.

BUGÜN BORSADA SATICILAR NASIL HAREKET EDECEK

Yaptığımız analize göre BIST 100 endeksinin aşağıda belirttiğimiz direnç bölgesine yaklaşması halinde satıcıların satış isteklerinin güçlenmesi ve harekete geçerek endeksi aşağı yönlü baskılaması beklenmeli.

Ancak satışların alıcıların talebini karşılama noktasında zayıf kalması halinde endeksin direnç seviyenin de üzerine çıkması gündeme gelecektir.

Borsa dört ortalamanın üzerine tutunur mu?

 

Günün önemli şirket haberleri 22/07/2022

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (22/07/2022)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (22/07/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)