E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada iç ve dış faktörler etkili---

Borsada iç ve dış faktörler etkili

Borsada iç ve dış faktörler etkili
27 Şubat 2014 - 09:11 borsagundem.com

BİST100 endeksi 62,335 puandan başladığı günde ilk seansta 62,677 puanı gördükten sonra 2.seansta 61,465 puana dek geri çekildi

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"KUZEY RÜZGARLARI

Geçen hafta Cuma günü ateşkes anlaşması ve hafta sonunda da başkanlık seçimleri konusunda atılan adımlara rağmen Ukrayna gündemden düşmüyor. IMF’nin yardım için teknik heyet gönderebileceklerini açıkladığı ülkede serbest kur rejiminin yanında IMF’e teknik heyet için davet gönderilmesinin yanında daha önemli bir gündem maddesi de dün küresel piyasaları etkisi altına aldı.
 
Bu etki esasında doğrudan Ukrayna’dan kaynaklanmıyordu. Rusya kaynaklı haber akışı bizde seans arasına denk gelen saatlere gündeme düşünce Ruble öncülüğünde gelişen ülke para birimlerine satış getirirken tansiyonu da artırdı. Rusya’nın orduya savaş durumuna hazır olunması talimatı verdiği spekülasyonlarına her ne kadar Rusya konunun Ukrayna ile bir alakası olmadığı şeklinde yanıt verdiyse de gerginliği azaltmaya yetmedi, zira tansiyon Kırım’a da sıçradı.
 
Bu ortamda Rusya ile kuzeyden esen rüzgarlarla yurtiçinde de etkileri önce DolarTL’de ardından da ikinci seans başlangıcından itibaren Borsa İstanbul’da gördük. 2,17’lerde sakin seyrederken yurtiçinde önceki gün artan siyasi tansiyon ile 2,22’leri görüp yeniden 2,20’nin altına gevşeme eğilimine dönen DolarTL, Rusya haberleri sonrası hızlı bir yükseliş eğilimi ile gün kapanışına doğru
2,23 sınırına geldi ve kurun da baskısı ile BIST100 endeksinde de olumlu başlayan günün devamında kazançların tamamı eritilerek satış baskısı ile eksiye dönüldü. Yüzde 1 değer kaybı ile piyasa kapanışı sonrası akşam saatlerinde bu kez yeniden yurtiçinde artan siyasi tansiyon ile DolarTL 2,25’in üzerine dek yükselişini taşıdı, bu sabaha baktığımızda ise 2,24’ün hemen altında..
 
BIST100 endeksi 62,335 puandan başladığı günde ilk seansta 62,677 puanı gördükten sonra 2.seansta 61,465 puana dek geri çekilerek yurtiçi siyasi tansiyon ile kırılmayan 62,000 desteğinin de altına geldi. Bu hafta yapılan hazine ihalelerinde talebin yüzde 80 civarında kayda değer bir kısmının değişken faizli ve TÜFE’ye endeksli tahvillere gelmesinden de gördüğümüz üzere faiz ve enflasyonda bozulmaya devam ettiği görülen beklentilerinin hakimiyeti altında yeniden yükselen siyasi belirsizlikler ve bir de buna eklenen olumsuz dış konjonktür ortamında bu saydığımız gelişmeleri, özellikle de son ikisini izlemeye devam etmek gerektiğini ve kısa dönemde de piyasalar üzerinde etkinliğini korumaya devam etmesini beklemekteyiz.
   
Tam da bu nedenle önceki bültenlerimizde bu seviyelere gelinmemişken stoploss seviyelerinin öneminden bahsetmiştik. Endekse teknik olarak baktığımızda 61,500 ve 60,900 seviyelerinde ilk desteklerimiz bulunmakla beraber gündemin ısınması ile bu desteklerin altını görebileceğimizi düşünüyoruz. Toparlanma için ise 62,000 üzeri kapanış önemli.."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)