E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hisse bazlı volatilite artabilir---

Borsada hisse bazlı volatilite artabilir

Borsada hisse bazlı volatilite artabilir
30 Eylül 2022 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne zayıf volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Güçlü dolar etkisi ve resesyon kaygısı, küresel piyasaların seyrinde etkili olmaya devam ediyor. Bugün için Fed'in yakından izlediği bir veri olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi açıklanacak.
Verinin artış kaydetmesi, faize dair beklentileri güçlendirebilir. Ek olarak, Fed üyelerinin konuşmaları da takip edilebilir. Yurt içinde S&P'nin Türkiye için kredi notu değerlendirme raporununun yayınlanması bekleniyor ve Türkiye dış ticaret dengesi açıklanacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro B. – TÜFE
• 15:30 ABD – Çek. Kişisel Tüketim Harc. Endeksi 

BIST-100 Güne Başlangıç

Dolar endeksinde yaşanan sınırlı gevşeme ile piyasalarda toparlanma çabası etkili olurken, gün sonuna doğru tekrar satışların öne çıktığı takip edildi. Yüksek volatilitenin öne çıktığı ortamda BIST-100 Endeksi %1,60 oranında kayıpla günü 3.146,89 puandan tamamladı. Eylül vadeli pay sözleşmelerinin vade sonu olması nedeniyle yüksek volatilitenin devamı söz konusu olabilir. ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı seyir yaşanırken, Asya piyasalarında kırmızı renk hakim. Avrupa borsalarının hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,44 – 18,52 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 18,53’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne zayıf volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün satıcılı seyirlerin etkili olduğu BIST 100 endeksinde son bir saatte volatilitenin arttığını gördük. Endekste 3.149 seviyesi altında satışların hızlandığı ve 2.375 – 3.715 arası çizilen fibonaccinin %50
düzeltmesine denk gelen 3.045 seviyesine yakın fiyatlamaların yaşandığı, ardından son yarım saatte hızlı bir toparlanma ile 3.149 seviyesinin hemen altında günün tamamlandığını izledik. Bugün aşağı yönlü hareketlerde 3.045 seviyesi önemli destek konumunda. Yukarıda ise 3.149 seviyesi üzerinde 3.200 – 3.220 aralığını direnç olarak izleyeceğiz. 3.200 üzerinde 3.280 ve 3.330 seviyeleri gündeme gelebilir. Bugün eylül vadeli pay sözleşmelerinin vade sonu olması nedeniyle, spot piyasada hisse bazlı volatilite artabilir.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Piyasalarda "yüksek oynaklık, düşük risk iştahı" devam ediyor

 

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)