E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir---

Borsada hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir

Borsada hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir
25 Ekim 2022 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Son dönemde dalgalı bir görünümle birlikte toparlanma çabasının gözlendiği küresel risk iştahı yeni haftaya da olumlu bir başlangıç yaptı. Avrupa’da ve ABD’de açıklanan öncü PMI verileri ekonomilerde zayıflamaya işaret ederken, mevcut durumdaki resesyon endişelerini de destekledi. Perşembe günü gerçekleşecek ECB toplantısı ile ABD’deki büyüme verisi haftanın en önemli gelişmeleri olup, risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye - Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta
• 17:00 ABD – CB Tüketici Güven Endeksi Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Beklentilerden iyi gelen finansal sonuçlar ve agresif sıkılaşma korkularının bir miktar sindirilmesinin etkisiyle toparlanmanın gözlendiği küresel hisse piyasalarında yeni haftada da yükseliş eğilimi etkisini sürdürdü. Yurt dışındaki olumlu havanın de katkısıyla BIST-100 Endeksi dün günü %1,09 oranında değer kazanımıyla 3.977,51 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın dalgalı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,59 – 18,60 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,60’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Yeni haftada da pozitif havanın korunduğu BIST-100 Endeksi’nde sanayi endeksinin desteğiyle dün yükselişlerin devam ettiği ve tarihi zirvelerin yenilendiği görüldü. Psikolojik bir direnç olarak takip ettiğimiz 4.000 puan üzerindeki seviyeler test edilirken, endeks dün tarihi zirvesini 4.008,80 seviyesine taşıdı. Endekste 4.000 puan üzerindeki tutunmalarda yükselişlerin güç kazandığı ve etkili olan alımlarla 4.100 – 4.150 aralığının gündeme geldiği görülebilir. Finansal sonuç dönem boyunca endekste pozitif havanın korunabileceğini ve hisse bazlı hareketlerin ön planda kalabileceğini değerlendiriyoruz. Endekste olası kâr satışlarında ise 3.950 – 3.900 – 3.845 ve 3.800 seviyeleri destek noktalarıdır. 3.800 altına sarkılacak olursa kâr satışları hız kazanabilir ve teknik görünüm bir miktar bozulma gösterebilir.

ABD'li petrol şirketlerinin nakit akışı h artacak

 

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 25/10/2022

 

Asya borsalarında pozitif hava

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)