E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da hafif tepki alımı görülebilir---

Borsa'da hafif tepki alımı görülebilir

Borsa'da hafif tepki alımı görülebilir
04 Ocak 2017 - 09:34 borsagundem.com

BIST-100 Endeksinin pozitif seyreden Asya piyasaları öncülüğünde hafif tepki yükselişi ile güne başlaması bekleniyor

DÜN NE OLDU? 

YÜKSELEN ENFLASYONLA BİRLİKTE BIST 100 ENDEKSİ GERİLEDİ… 

Aralık ayı enflasyonunun %1,6 ile piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde gelmesi ve yükselen petrol fiyatları ilebirlikte BIST 100 Endeksi günü %1,5 düşüşle 76,618 seviyesinden tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

ENFLASYONDA %10’A DOĞRU… 

Enflasyonda yükseliş beklentimize karşın özellikle ÜFE’de %3,0 oranında aylık yükseliş ve çekirdek TÜFE’de de tekrar yükseliş eğilimi başlaması ile birlikte 2016 yılı ilk çeyrek dönemde TÜFE’de %10’a doğru eğilim güçlenmiş oldu. Dünkü verilerle 2016 yılında TÜFE %8,5, ÜFE %9,9 ve çekirdek TÜFE %7,5 ile yılı tamamlamış oldu. 

ABD verilerin güçlü gelmeye devam etmesi ile birlikte ABD dolarında değerlemenin sürmesi dış borç yapısı ve ithalatı ABD Doları ağırlıklı iken ihracatı Euro ağırlıklı ülke ekonomimiz açısından negatif risk olarak gündemde kalmaya devam etmekte. Ek olarak petrol fiyatlarında yükseliş eğilimi diğer risk unsuru. Dün de gerek global bazda ABD Dolarında güçlenme ve yurtiçinde yüksek enflasyon sonucunda ABD Doları TL’ye karşı 3,6050 ile en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün ABD’de Cuma günü açıklanacak işsizlik verileri öncesinde saat 16:15’te özel sektör istihdam verileri açıklanacak. BIST 100 Endeksinin bugün güçlenen dolarla birlikte pozitif seyreden Asya piyasaları öncülüğünde hafif tepki yükselişi ile güne başlamasını beklemekteyiz. 

ŞİRKET HABERLERİ 

BAGFS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Yunanistan ve İngiltere’ye ihraç edilmek üzere 3,000 ton AS ve 6,500 ton AN gübresi siparişi aldığını belirtti. Siparişin toplam tutarının 1.6 milyon USD olduğu ve sevkiyatların Ocak ayında tamamlanması planlandığı bildirildi. (KAP) 

KOZAL…Pozitif… Şirket, Ünüvar İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ile şirket tarafından işletilen maden sahalarındaki ocaklardan cevher üretimi, dekapaj işleri, atık depolama tesisleri, bağlantı yolları ile muhtelif işlerin yapımı, bakımı ve pasa sahalarının düzenlenmesi, yeni tesis inşaatı ve mevcut tesislerden yapılacak revizyon inşaat işleri için yıllık 300 milyon TL tutarlı 3 yıl süreli çerçeve sözleşmesi imzalandığını açıkladı. (KAP) 

DEVA…Nötr… Şirket, Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş.'nin devralmak suretiyle kolaylaştırılmış usulde birleşmesi nedeniyle  Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş'nin pay sahiplerine verilecek 19,287 TL değerinde sermayeye ait payların dağıtımına 04.01.2017 tarihi itibarıyla başlanacağını bildirdi. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, gelen yüksek enflasyon ile günü %1.6 düşüşle günü 94,200 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın güniçinde hafif tepki yükselişi ile birlikte 94,0-95,0 bandında hareket etmesini beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Dün dünya genelinde doların değer kazanma eğiliminin artmasının yanı sıra yurt içinde beklentilerin oldukça üzerinde artış gösteren Aralık ayı enflasyon verilerinin ardından USDTRY paritesinde yükseliş hız kazandı. Bu kapsamda USDTRY kontratı günü %1,7 değer kazancı ile 3,6210 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

Dün güne başlarken altın cephesinde görülen tepki alımları yerini gün içerisinde dolarda değer kazanma eğiliminin etkisini artırmasıyla kar satışlarına bıraktı. Hafta başında görülen kazançlarının bir kısmını geri veren altının gün içerisinde 1150 seviyesindeki yön arayışı dikkat çekti. Bu kapsamda Altın kontratı günü %0,38 değer kaybı ile 1150 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün dünya genelinde doların değer kazanma eğiliminin artış göstermesi sonrası euroda görülen değer kaybı gün içerisinde arttı. Euro gelişmiş ülke para birimleri arasında dün dolara karşı en fazla değer kaybeden para birimi oldu. Bu kapsamda EURUSD kontratı da günü %1,2 düşüş ile 1,0365 seviyesinde tamamladı. 

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay bir başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

DÜN NE OLDU? 

Yeni yılın ilk işlem haftasında doların dünya genelinde değer kazanma eğilimi dün de etkisini artırarak devam etti. Söz konusu değerlenme eğiliminde dolar endeksi gün içerisinde en yüksek 103,80 seviyesini test etti. 

Yurt içinde ise günün en önemli gündem maddesini Aralık ayı enflasyon verileri oluşturuyordu. 2016 Aralık ayı enflasyonu aylık bazda %1,64 artış gösterirken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %8,53 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,78 artış kaydetti. Beklentilerin üzerinde artış gösteren enflasyon verilerinin ardından Türk Lirası’nda sert değer kaybı görüldü. 

Yurt içinde makro gündemin yanı sıra, takip edilen siyasi gündemde dün Olağanüstü Hal'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkere, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün yurt içinde makro gündem sakin olup, yurt dışında ise Avrupa’da ülke ve bölge bazlı hizmet PMI verileri takip edilecek. Bununla birlikte ABD’de Fed’in en son gerçekleştirmiş olduğu toplantının tutanakları yayınlanacak. 

USDTRY 

Dün dünya genelinde doların değer kazanma eğiliminin artmasının yanı sıra yurt içinde beklentilerin oldukça üzerinde artış gösteren Aralık ayı enflasyon verilerinin ardından USDTRY paritesinde yükseliş hız kazandı. Gün içerisinde USDTRY paritesi rekor seviyesini tazeleyerek 3,60 seviyesini test etti. 

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,5500 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,6000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,55 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,50 ve 3,45 destek seviyeleri izlenebilir. 

EURUSD 

Dün dünya genelinde doların değer kazanma eğiliminin artış göstermesi sonrası euroda görülen değer kaybı gün içerisinde arttı. Euro gelişmiş ülke para birimleri arasında dün dolara karşı en fazla değer kaybeden para birimi oldu. Söz konusu değer kayıpları sonrası EURUSD paritesi 1,0340 seviyesine kadar geriledi. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinin 1,05 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlaması halinde zayıf seyir devam edecek olup,  yükselişlerin görülebilmesi için 1,0500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmektedir. Paritede görülebilecek  yükselişlerde 1,0500 ve 1,0575 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0400 ve 1,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Dün güne başlarken altın cephesinde görülen tepki alımları yerini gün içerisinde dolarda değer kazanma eğiliminin etkisini artırmasıyla kar satışlarına bıraktı. Hafta başında görülen kazançlarının bir kısmını geri veren altının gün içerisinde 1150 seviyesindeki yön arayışı dikkat çekti. 

Altında toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için, 1160 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1165 ve 1180 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1152 ve 1140 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Bugün Asya seansında veri akışının sakin günde, piyasalarda pozitif seyir göze çarparken Japon Yen’inde zayıf seyir devam ediyor. Bununla birlikte doların dünya genelinde güçlü görünümünün de etkisiyle USDJPY paritesinde yükseliş sürmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi devam etmekte olup, USDJPY paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 118,20 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 119,00 ve 119,60 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 117,00 ve  116,40 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Noel tatili öncesinde sınırlı fiyat hareketlerinin görüldüğü Sterlin’de yeni haftada da yatay seyir devam etmekte. Bu sabah doların dünya genelinde güçlenme eğilimi Sterlin’in yükseliş eğilimini baskılamakta. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde kar satışlarının devam etmesi halinde 1,2240 ve 1,2170 izlenebilecek destek seviyeleri olup, paritede görülebilecek tepki alımlarıyla 1,2320 ve 1,2400 direnç seviyeleri hedeflenebilir.

BRENT 

Petrol fiyatları üretici ülkelerden gelen açıklamaların etkisiyle yön arayışı devam ederken, haftaya başlarken petrol fiyatlarında görülen yükseliş eğiliminin yerini kar satışları aldı. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 56,00 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 57,80 ve 58,60 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,70 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

 Alan Yatırım

 

 

                 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)