E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif satıcılı başlangıç beklentisi---

Borsada hafif satıcılı başlangıç beklentisi

Borsada hafif satıcılı başlangıç beklentisi
09 Eylül 2021 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım günlük bülteni: Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Türkiye'de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 23.914 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 262 kişi olarak açıklandı.

Bej Kitap'ta ekonomik aktivitenin ılımlı bir patikaya evrildiği ve yavaşlamanın nedenlerinden birinin delta varyantı olduğu belirtildi.

 Bej Kitap'ta ABD ekonomisinde toparlanmanın Ağustos ayında yavaşlayacağına işaret edilirken, rapor, artan coronavirüs vakalarının seyahat, turizm, dışarıda yemek gibi alanları olumsuz etkilemesinin büyümeyi yavaşlattığını vurguladı .

İngiltere Parlamentosu sosyal güvenlik reformu reformu için önerdiği %1,25'lik vergi artışını onayladı.

ABD Hazine Bakanı Yellen Hazine'nin federal hükümeti geçici olarak finanse etme tedbirlerinin daha ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu söyleyerek Ekim ayında nakdin ve olağanüstü tedbirlerin sağladığı imkanların tükenebileceğini belirtti.

Almanya, şirketler için Covid acil yardımını yıl sonuna kadar uzattı

Çin'li düzenleyici kuruluşlar, aralarında oyun şirketleri ile bir araya gelerek, sektörün denetimi için atılacak ilave adımlar ve kâra odaklanmama gerekliliği gibi konularını görüştü.

Çin'de TÜFE Ağustos ayında yıllık bazda %0,8 yükseldi. Önceki ay bu artış %1 seviyesindeydi.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesinde Faiz Kararı, ABD'de ise İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

ABD Başkanı Biden'ın bugün delta varyantının yayılmasını durdurmaya yönelik altı başlıktan oluşan bir strateji açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Asya Piyasaları geçtiğimiz gün yön bulmakta zorlandı. Günü karışık seyirden tamamladı. Piyasalar ABD Başkanı Biden'ın delta varyantının yayılmasını durdurmaya yönelik bugün açıklayacağı altı başlıktan oluşan bir strateji açıklamasına odaklandı. Tekrar kapanmaların olabileceğinin konuşulması sonrasında ABD piyasaları ve küresel piyasalar karışık seyrederken, dün bu karmaşıklık yurt içi piyasalara da seans açılışında yansıdı. Varyantlar kaynaklı vaka sayılarındaki yaşanan artışın ekonomik toparlanmayı sekteye uğratabileceğine ilişkin endişeler ve küresel çapta gözlenen enflasyonist ortam aşağı yönlü risk unsurları olarak ön plana çıktı.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısında konuşma gerçekleştirdi. TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun 'çekirdek enflasyon ve para politikası' vurgusu sonrasında faiz azaltımı beklentileri yükselirken, Dolar / TL 8,48 seviyesine kadar yükseldi. Kurdaki yükseliş ve faiz azaltımı beklentisi sonrası satışların hızlanmasıyla BİST100 endeksi 1.435 seviyesini test etti. ABD'de de satışların ağırlıklı olduğu günü endeks %1,44 oranında düşüşle 1.434 seviyesinden tamamladı.

Dolar / TL ise dün yükselişteydi. Küresel piyasalardan bağımsız olarak Orta Vadeli Program'da da yılsonu enflasyon tahmininin TCMB tahmininden 200 baz puan yüksek olması nedeniyle MB'nin sıkı para politikasına yakın vadede devam etmesi beklentisi sonrasında 8,25'lere kadar geri çekilen kur bugün 8,48 seviyesini test etti. TCMB Başkanı Kavcıoğlu Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomi Toplantısında konuştu. Kavcıoğlu; '' Ağustos ayında yıllık enflasyon gıda grubunda oldukça belirgin artarken, hizmet grubunda sınırlı yükseldi, diğer ana gruplarda geriledi. Son çeyrekte gıda dışı enflasyonun manşet enflasyonun altında kalmasını bekliyoruz. Bizim de para politikamız Dünya ile birlikte beklenen enflasyon ve çekirdek enflasyonu takip etme yönünde. Bizim parasal duruşumuzun enflasyonun yılın kalan döneminde düşmesi noktasında etkili olacağını düşünüyorum . Bütün beklentimiz ve politikamız enflasyonun yılın son çeyreğinde düşeceği yönünde'' dedi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Çarşamba günü 1.561 - 1.593 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.564 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 18.023 artarak 538.487 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1603 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.580'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.620 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.550 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.580 ve 1.590 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.560 ve 1.550 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 09/09/2021

 

Bugün sahnede ECB var

 

Asya borsaları negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)