E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor
15 Haziran 2021 - 09:27 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, endeksin güne hafif satıcılı bir görünümle başlamasını bekleniyor.

Uzun süredir gündemde olan NATO Zirvesi ve Erdoğan – Biden görüşmesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yararlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederken, Biden da pozitif ve verimli bir toplantı yaptık ifadelerini kullandı. Buna karşın başta S400’ler olmak üzere kritik konularda son günlerde piyasalarda oluşan beklentinin karşılandığını söylemek zor. Bugün içeride 11:00’da açıklanacak bütçe dengesi rakamları takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 15:30 ABD – ÜFE Önem: Yüksek

• 16:15 ABD – Sanayi Üretimi & Kapasite Kullanımı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1469 ile 1.451 puanları arasında dalgalanarak günü %0,45 kayıpla 1.454 puandan tamamladı. Dünkü karışık kapanışların ardından bu sabah da karışık tablo devam ediyor. Asya tarafında endekslerde ayrışmalar mevcut. ABD vadelileri hafif artıda seyrederken, Avrupa tarafında yataya yakın hafif alıcılı açılış beklentisi hakim. İngiltere’de ise satıcılı bir açılış bekleniyor. Dün endeks kapanışında 8,40 civarında bulunan Dolar/TL NATO Zirvesi ardından yapılan açıklamalarla akşam saatlerinde 8,48’li rakamları gördükten sonra bu sabah 08:30 itibariyle 8,4650 civarında bulunuyor. Bu görünüm altında endeksin güne yataya yakın hafif satıcılı bir görünümle başlamasını bekliyoruz

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün bir kez daha uzun süredir güçlü direnç seviyesi olarak takip ettiğimiz 1.462’nin hemen üzerindeki rakamları görse de bu seviye üzerinde kapanış gerçekleştiremedi. Son günlerde test edilen bu seviyenin önemi her geçen gün artarken, buranın altında olan kapanışlar stresin artmasına neden oluyor. Bu nedenle bu seviye altındaki kapanışlar devam ettiği sürece temkinli duruşun korunması gerektiğini düşünüyoruz. Buranın altında aşağıda son yükselen trendin de bulunduğu 1.445 – 1.440 aralığı güçlü destek konumunda. Bu bölgenin altına sarkılması teknik baskıyı artırabilir. Yukarıda ise önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere 1.462 üzerindeki kapanışlar TCMB Merkez Bankası Başkan değişiminde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesi gündeme gelebilir.

Günün önemli şirket haberleri 15/06/2021

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Söktaş ve Duran Doğan Basım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)