E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor
07 Haziran 2021 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi ve VIOP30 Endeks kontratı için hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye'de coronavirüs vaka sayısı 5.386 artarak 5.287.980'e yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 482 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 96 kişi artarak 48.164'e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.160.774.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakarya gaz sahasındaki Amasra kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfi yaptık . Böylece Karadeniz'de tespit edildiği açıklanan doğalgaz rezervi miktarı 540 milyar metreküpe yükseldi.

Erdoğan: Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor .

Erdoğan: Bu yıl 2 bin megavatı güneş ve 2 bin megavatı rüzgar olmak üzere toplam 4 bin megavatlık yenilenebilir enerji yatırımını harekete geçirmiş olacağız .

Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını bildirdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD Başkanı Biden'ın 4 trilyon dolarlık harcama planının, artan enflasyona katkıda bulunsa ve daha yüksek faiz oranlarına yol açsa bile ABD için iyi olacağını söyledi.

Yellen: Enflasyon %3'e kadar çıkabilir ancak etkenler geçici. Son aylarda bir miktar enflasyon görüyoruz. G7'nin vergi anlaşması konusunda gelecek haftalarda G20 ile görüşeceğim .

G7 ülkelerinin maliye bakanları, uluslararası bir kurumlar vergisi tabanının %15 olmasıyla ilgili anlaşmaya vardı. Anlaşmanın G20 tarafından da kabul edilmesi için çalışılacak .

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Leopard 2A4 tanklarının zırh paketinin seri üretimine geçildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Marmara Denizi'nde deniz salyası mücadele çalışmalarına ilişkin, Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirlilikle bu noktada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz dedi.

The Times gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Avrupa Birliği, Kuzey İrlanda protokolünün uygulanmaması nedeniyle İngiltere'ye gümrük vergisi uygulamayı değerlendiriyor.

Twitter CEO'su Jack Dorsey'nin şirketi Square, Blockstream ile birlikte güneş enerjisine dayalı Kripto para madenciliği için 5 milyon dolar yatırım yapacak .

El Salvador Bitcoin'i yasal para olarak kabul eden ilk ülke olacak. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, gelecek hafta Bitcoin'i ülkede yasal para birimi haline getirecek yasal düzenlemeyi kongreye göndereceğini açıkladı .

200'den fazla lider G7'yi dünyanın en yoksul ülkelerinin aşılanmasına yardım etmeye çağırdı .

Gündemde neler var?

Yurtiçinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün 2 tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 10 Haziran'da yapılacak.

ABD Enerji Bakanı Granholm, Cumhuriyetçiler ile bir uzlaşma olmasa bile Başkan Biden'ın altyapı yatırım paketinin Çarşamba günü Temsilciler Meclisi gündemine geleceğini söyledi .

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD'de istihdam beklentilerin altında kaldı. Fakat saatlik kazançlardaki yükseliş devam etti. Tarım dışı istihdam, Mayıs'ta 559.000 kişi arttı. Beklenti 650.000 yönündeydi. Nisan ayı rakamı ise 266.000'den 268.000'e revize edildi. İstidam rakamı beklenti altında olsa da Nisan ayına göre artış oranı yüksek. İşsizlik oranı, Mayıs'ta 5,8'e gerileyerek pandemi dönemindeki en düşük seviyeyi gördü. Pandemi öncesi son yılların en düşük seviyesinde (%3,4) olan işsizlik oranı geçen yıl %14,7'ye çıkmıştı. Saatlik ücretler, veri setinin en iyi kalemi oldu. ABD'de saatlik ücretler Mayıs ayında aylık %0,5 oranında arttı, yıllık bazda ise artış oranı %2,0'ye yükseldi. Beklenti %1,6'dyı. Beklentilerin altında gelen verilerin ardından ABD Dolar Endeksi 90,10'a gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi de %1,57'ye geriledi. Ons altın ise tekrar %1,5'a yakın yükselişle 1.894 dolara yükseldi.

Yurt içinde ise haftanın en önemli verisi olarak ön plana çıkan enflasyonda, yükseliş beklentilerin altında kaldı. Yıllık enflasyonda düşüşe işaret eden Mayıs verileri sonrasında bu hafta TL varlıklar üzerinde ciddi baskı unsuru yaratan 'faiz indirimi' kaygıları yeniden gündeme geldi. Cuma günü 8,70'ın üstünde başlayan Dolar/TL, enflasyondaki düşüşün bir kez daha tetiklediği faiz indirimi endişeleriyle birlikte yüksek seyrini korudu. BİST100 endeksi tarafında ise endeks iki haftadır 60 g HO'nun geçtiği 1.435 puan'ın altında hareket ederken hafta içinde bu direnç seviyesi kırılarak 1.441 puan görülse de Cuma günü endeks hafif yukarı yönde kapanış yaptı. Endekste 60 g HO'nun üzerine çıkılmadığı sürece yön arayışlarının devam etmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Cuma günü 1.536 - 1.549 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.547 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.906 azalarak 577.920 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1538 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.568'in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.530 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.557 ve 1.568 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.538 ve 1.530 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Bitcoin portföylerde liderliğini koruyor

İkinci bir emre kadar karantina

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)