E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada hafif pozitif başlangıç bekleniyor
30 Kasım 2022 - 08:06 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Soylu'nun, BAE İçişleri Bakanı Al Nahyan ile görüşmesinde Ortak Stratejik Güvenlik Diyaloğu mekanizması kurulması kararlaştırıldı.

Bankacılık sektörünün karı ilk 10 ayda yaklaşık %408 arttı.

Bank of America, Fed'in küçülen ekonomiyi canlandırmak için para politikasında sıkılaştırmayı gelecek yıl yavaşlatacağını ve er ya da geç faizleri indirmeye başlayacağını ve bunun 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirilerini düşüreceğini savundu.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının firari şüphelisi Bilal Hassan'ın yakalanan kardeşi Ahmad El-Hac Nwas, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Pentagon: Türkiye'nin Suriye'de kara operasyonu, IŞİD'e karşı kazanımları ciddi tehlikeye atar.

ABD, Türkiye'nin operasyonları üzerine Suriye'de PKK/YPG ile devriyelerini azalttı.St. Louis Fed Başkanı Bullard, ekonomik büyümeyi kısıtlayacak düzeyde ek faiz artırımı çağrısını yineledi.ABD'de Ocak’ta Temsilciler Meclisindeki çoğunluğu ele alacak Cumhuriyetçilerin lideri McCarthy, Ukrayna'ya yardımlar konusunda kimseye açık çek vermeyeceklerini açıkladı.

IMF Başkanı Georgieva: (Çin'in Kovid - 19'la mücadelesi) Büyük tecritlerden uzaklaşmanın ve kısıtlamalarda hedef odaklı olmanın önemli olduğunu görüyoruz.

Black Friday'de markaların ciroları yükselse da satış adetleri geçen yılların gerisinde kaldığı medyalarda yer alıyor.

Çin'de İmalat ve Hizmet PMI Kasım ayında yedi ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Ne olacak?

• Yurt içinde büyüme verisi açıklanacak.
• ABD’de revize büyüme beklentisi açıklanacak. Ayrıca ABD tarafında ADP Tarım Dışı İstihdam verisi ön planda olacak.
• Fed Başkanı Powell’ın 21:30’da Brookings Enstitüsü’nde konuşma yapması bekleniyor.
• OPEC+ 5 Aralık’ta toplantı gerçekleştirecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Çin tarafında coronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Ülkede sıkılaşan önlemler ile protestolar ağır basarken Asya Piyasalarındaki karmaşık seyir devam ediyor. Petrol fiyatlamaları da Çin’den gelen haber akışları ile yakinen hareket ediyor. 40.000 vakanın açıklanması ve protestoların artması ile geri çekilen petrol fiyatlamaları, Çin tarafının bu denli sıkılaşmalara dayanamayabileceği ve AB’nin enerji tavan fiyat konusunda anlaşma sağlayamaması ile tekrar yükseldi.

BİST100 endeksi tarafı ise yükselmeye dün de devam etti. Endeks geçtiğimiz işlem gününü %0,80 oranında yükseliş 39,25 puan artışla 4.962 seviyesinden tamamladı. En çok yükselen sektör grubu ulaştırma olurken, en çok kaybettiren sektör grubu iletişim oldu.

Bugün yurt içi tarafta büyüme verisi açıklanacak. Beklentiler yıllık bazda %4 büyüme olması yönünde. Türkiye'de olduğu gibi ABD'de de üçüncü çeyreğe ilişkin revize büyüme verisi açıklanacak. Faiz artırımlarına rağmen ABD ilk açıklanan veride ekonomik büyüme %2,6 oldu. Revize beklentiler ekonominin %2,8 olarak büyümesi yönünde. Teknik resesyona girmesine rağmen istihdam kaynaklı gelişmeler nedeniyle resesyona inanmayan ABD'de, gözler Fed'in tutumuna çevrildi. Son tutanaklarda güvercin mesaj veren Fed'in faiz artırımlarında yavaşlama ve 2023'te faiz indirimlerine başlayabileceğini düşünüyoruz. Aralık ayında Fed'in 50 baz puan faiz artırım beklentileri %80'e kadar yükselirken, geçen ay baz etkisi sebebiyle yaşanan düşüşün önümüzdeki ay da devam etmesi bekleniyor. 2025 - 2026 dönemine gelindiğinde faiz ödemelerinin, savunma harcamalarını geçmesi beklentisi de Fed faiz artışlarının, bir sınırı olduğunun göstergelerinden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. Politikacıların söyledikleri gibi istihdamın güçlü gidip gitmediği ise haftaya gelecek Tarım Dışı İstihdam verileri ile şekillenecek. TDİ’nin öncü göstergesi sayılan ADP verisi de bugün açıklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.311 - 5.548 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.531 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.608 artarak 330.194 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.390 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.575’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 0.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.450 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.550 ve 5.575 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.480 ve 5.450 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 30/11/2022

 

IMF Başkanı Georgieva'dan Çin'e kritik çağrı

 

BİST, altı hisse ve bir yatırımcıya tedbir uygulayacak

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)