E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da hafif olumlu açılış bekleniyor---

Borsa'da hafif olumlu açılış bekleniyor

Borsa'da hafif olumlu açılış bekleniyor
30 Haziran 2016 - 08:52 borsagundem.com

Vakıf Yatırım;hafif olumlu açılışın ardından,dolar kurundaki hafif de olsa görülen yükselişlerin olumlu görünümü sınırlandırabileceğini düşünüyor

Piyasalara Bakış

Dün güne hafif satışlarla başlayan ancak daha sonra yaptığı toparlanma hareketi ile 77.300 (200 günlük ortalamalar) seviyelerini gören endeks kapanışını önceki güne göre hafif bir kayıpla 76.700 seviyelerinden gerçekleştirdi. Endekste gerek yükseliş, gerekse gün içi konsolidasyon dönemlerinde hacim azlığı devam ediyor.

Brexit endişelerinin yeniden gözden geçirilmesi ve yükselen petrol fiyatları ile beraber dün Avrupa ve ABD borsaları olumlu seyrini sürdürerek sert yükselişler gösterdi. ABD açıklanan haftalık petrol stok verilerinin sert düşüşe işaret etmesi petrol fiyatlarının yükselmesini destekledi. Öte yandan, İngiltere'nin AB'den çıkış planına yönelik belirsizlik devam ederken, Başbakan Cameron, çıkış mekanizmasının çalıştırılmasının yeni başbakana kalacağını belirtti. Ayrıca piyasalarda ikinci referandum olasılığı konuşulmaya devam ediliyor. Ancak önümüzdeki dönemde piyasalar yeniden para politikaları, şirket karlılıkları ve ekonomik verilere odaklanacaktır. Bugün yurt dışı ekonomi gündemi yoğun, İngiltere'de GSYH, Almanya'da işsizlik oranı, Fransa ve Avro Bölgesi için tahmini TÜFE ve ECB toplantı tutanakları izlenecektir.

Dün ABD borsaları yükselişle kapanırken, Uzakdoğu borsaları bugün alıcılı seyrediyor, Avrupa borsalarının ise hafif olumlu açılması bekleniyor. Dün Türk EFT'lerinin piyasa kapanışı sonrası seyri de Borsa İstanbul için hafif olumlu bir açılışa işaret ederken, sabah itibariyle $/TL ve €/TL'de hafif de olsa görülen yükselişlerin olumlu görünümü sınırlandırabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla yatay bir açılış ve ardından 76000-76500 seviyeleri üzerinde kalma denemeleri görebileceğimizi düşünüyoruz.

Ekonomi ve Politika Haberleri

" BDDK, bankacılık sektörü Mayıs verilerini açıkladı (=)
" Ekonomik güven endeksi %1,3 arttı
Sektör ve Şirket Haberleri

" EKGYO ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında proje geliştirmek amacıyla anlaşma imzalandı (+)
" Kısa Kısa Şirket Haberleri: DOAS

BIST 100 Teknik Analiz

" Dün dalgalı bir seyir izleyen BİST-100 endeksi önceki güne göre hafifi bir düşüşle 76.700 seviyelerinin hemen üstünde kapanışını gerçekleştirdi.
" Önceki yorumlarımızda bahsettiğimiz alçalan kanal hareketinde üst banda doğru hareket eden endeks 77.300-77.500 aralığının (kanal üst bandı ve 200 günlük ortalama seviyeleri) üzerine çıkmayı dün de başaramadı. Dolayısıyla bu seviyeleri aşamayan yükseliş hareketlerini satış fırsatı olarak kullanmakta fayda görüyoruz.
" 77.500 üzerindeki hareketler 79.000 seviyelerini gündeme getirecektir.

Ağustos Vadeli BİST 30 Kontratı

" Dün zayıf açılışın ardından gün genelinde yükseliş eğilimini korumaya çalışan Ağustos Vadeli Endeks Kontratı Günün son iki saatinde gelen satışlarla günü afif bir düşüşle 76.275 seviyelerinden günü tamamladı.
" 96.800 Bu seviyelerden geçen 200 saatlik ortalamalar kısa vadeli hareket açısından kritik neme sahip. Aşılması halinde 98.000-98.500 bandını hedefleyebilir. Gerilemelerde ise 95.800-96.000 aralığının altına gelinmesi 95.300 ve 94.750 desteklerine kadar geri çekilmeleri beraberinde getirebilir.

Vakıf Yattırım Menkul Değerler A.Ş

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 30.06.2016

 

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Borsa'da hafif alıcılı açılış bekleniyor

 

Dolar 2.89 seviyelerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)