E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
30 Mart 2023 - 07:53 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bankacılık sektörümüz, uluslararası kriterlere uyumu ve yüksek standartları ile dünyaya örnek olacak konumdadır.

Erdoğan: (Altılı masa) Yedinci ortak var demiştim, yedinci ortak şu anda tam manasıyla ana muhalefetin başının ziyaretiyle ortaya çıkmış oldu.

Erdoğan: (Deprem bölgelerinde) 27.949 konutun inşasına başlamış durumdayız, hatta köy evlerinden bazıları bitme aşamasına geldi, yaza kadar bunları da bitireceğiz.

Döviz kredisi olan şirketlere 1 ay vadeli bağlanabilen KKM düzenlemesi geldi. Vade başında döviz bozan firma, vade sonunda yine aynı döviz kadar TL alabilecek.

Türkiye'nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı Togg T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyen dijital çekiliş noter huzurunda gerçekleşti. Çekiliş sonucunda 177.467 kişi arasından 20.000 kullanıcı ön sipariş hakkı kazandı.

Credit Suisse’in, ABD'li zenginlerin vergi kaçırmak için kullandıkları denizaşırı hesapları bildirmeyerek ABD makamlarıyla yapılan bir anlaşmayı ihlal ettiği belirtildi.

FDIC, banka iflaslarının 23 milyar dolarlık maliyeti büyük bankaların ödemelerini istiyor.

ABD Başkanı'na 1991 ve 2002'de Irak'a yönelik askeri güç kullanma imkanı veren yetkinin resmi olarak iptal edilmesine yönelik yasa tasarısı Senato'dan geçti.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Dünya Bankası için sermaye artırımı istemediklerini bildirdi.

Alibaba'nın altı iş grubuna ayrılacağı açıklandı.

Ne olacak?

Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacakken, ABD’de 4Ç22 büyüme verisi ile İşsizlik Başvuruları takip edilecek..
S&P’nin Türkiye değerlendirmesini 31 Mart’ta açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi, haftanın üçüncü gününde tepki alımları ön plana çıkarken 4.900 seviyesi direncini doğru test etmesinin ardından gün sonuna doğru 4.870 – 4.945 seviyesi bandına hareket etti. BİST100 endeksine dahil hisseler arasında TUPRS, AKBNK, SASA, THYAO VE ISCTR hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer aldı. Gün içerisinde önemli bir gündem konusunun olmamasına rağmen Bankacılık sektörü hisselerindeki alımlarla endeks günü yükselişle tamamladı. Ayrıca BDDK tarafından, Şubat 2023 dönemine ilişkin Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri raporu yayımlandı. Rapora göre, Şubat’ta bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 15 trilyon TL düzeyinde gerçekleşti. Sektörün aktif toplamı 2022 sonuna göre 687 milyar TL artış kaydederken, bunun oransal karşılığı %4,8 oldu. Aynı dönemde öz kaynak toplamı %5,8 artışla 1,5 trilyon TL’ye ulaştı. Sektörün Şubat sonu itibarıyla dönem net karı 65,5 milyar TL, sermaye yeterliliği standart oranı %17,15 seviyesinde gerçekleşti.

Yurt dışı piyasalarda ise ABD, Avrupa ve Asya hisse senetleri bu hafta genelde yükselirken, Credit Suisse’in devralınması ve üç ABD bankasının iflasının devralınmasının ardından risk duyarlılığında toparlanma büyüyerek sürüyor. ABD’li yetkililer Salı günü son yıllarda görülen en büyük revizyonun çerçevesini çizerek bankacılık sektörünü yakından takip edeceklerini gösterdiler. Son haftalarda bankacılıkta yaşanan sorunlar FED’in agresif para politikası duruşunu sürdüreceğine dair beklentilerin azalmasına neden oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.267 - 5.517 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.502 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.308 artarak 282.610 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.466 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.550 - 5.600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.200 ve 5.400 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 30/03/2023

 

Asya borsaları karışık seyrediyor

 

Erdoğan: Bankacılık güçlü görünümünü koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)