E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
18 Ağustos 2022 - 09:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Lapid ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, Türkiye ile İsrail arasında iş birliği ve diyaloğun sürdürülebilir bir zeminde ve karşılıklı hassasiyetlere saygı temelinde geliştirilmesini desteklediğini dile getirdi.

Fed’in son toplantısına ait tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda enflasyonun düştüğüne dair hiçbir kanıt olmadığı ve enflasyon önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımına devam edileceği belirtildi.

Fed Tutanakları: FOMC katılımcılarının tamamı 75 baz puan faiz artırımının uygun olduğuna karar verdi

ABD yönetimi, Çin ile gerilimin yüksek olduğu bir dönemde Pekin yönetimiyle egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan ile yeni ticaret girişimi kapsamında resmi görüşmelere başlanacağını duyurdu.

Goldman Sachs, Çin için Temmuz ayında beklentilerden daha zayıf gelen verileri işaret ederek 2022 yılı için GSYH tahminini %3,3'ten %3,0'a indirdi.

NATO, Kosova - Sırbistan geriliminde müdahale uyarısını yineledi.

Macaristan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Palkovics'in Ankara ziyareti, iki ülke arasında silah sanayinde kapsamlı bir iş birliğine gidileceğinin işaretlerini verdi.

İhracatçı şirketlerin pazara giriş belgeleri ile ruhsatlandırma ve kayıt işlemlerine ilişkin giderleri %50 oranında ve şirket başına yıllık 4 milyon TL’ye kadar desteklenecek.

İsveç hükümeti, kış aylarında yüksek elektrik fiyatlarını aşağı çekmek için yeni bir yasa hazırladığını duyurdu.

Ukrayna: Rus ordusunun Harkiv'e roketli saldırısında 7 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

ECB Üyesi Schnabel: kısa vadede enflasyon hala hızlanabilir

Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın bölgede yangın çıktı. Yangın 2.000 dekarlık alana yayıldı.

ABD'de ön seçimleri kaybeden Cumhuriyetçi Cheney, 2024 başkanlık yarışında adaylığı düşünebileceğini söyledi.

Ne Olacak?

• TCMB Faiz Kararı bugün açıklanacak.
• BM Sözcüsü Dujarric, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Guterres’in bugün Ukrayna’nın Lviv kentinde bir araya geleceğini duyurdu.
Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Piyasalarda risk iştahı artmaya devam ediyor. Çin’de makroekonomik verilerin beklentinin altında gelmesi ve sürpriz 10 baz puanlık kredi faiz indirimi Asya tarafını karışık seyrettirse de global piyasalar ABD piyasaları ABD makroekonomik verileri ile yükselmeye devam ediyor. ABD’de TÜFE’nin gerilemesinin ardından hafta başında gelen Sanayi Üretim ve KKO verilerinin beklentilerden iyi gelmesi risk iştahını güçlendiriyor. Ancak hala risk unsurlarının kapıda olması ile güvenli liman olarak dolara olan talepte artmaya devam ediyor.

İngiltere’de enflasyon, beklentilerin üstünde gelerek 40 yıl sonra çift haneyi gördü. Haziran’da %9,4 olan TÜFE Temmuz ayında %10,1’e yükseldi. Avrupa piyasaları Euro Bölgesi’nin teknik resesyona girmemesi ile bir nebze rahatlasa da yüksek gelen İngiltere enflasyon sonrası endişeler artıyor.

Yüksek enflasyon nedeniyle faiz artırımına ilk giden gelişmiş ülke MB’si olan İngiltere’de bu ayda yüksek gelen enflasyon ile faiz artırımı beklenebilir. BOE Başkanı Andrew Bailey faiz oranlarını daha da artırmaya hazır olduğunun sinyalini vermişti.

Yurt içinde ise Salı günü S - 400 haberleri sonrası volatilitenin yüksek olduğu günü geride bırakan BİST100 endeksi dün bankacılık sektörü önderliğinde genele yayılan yükseliş ile yeni rekorlarını kırdı. Dün de hem gün içi en yüksek hem de kapanış rekorunu kıran BİST100 endeksi yurt içi dinamiklerin etkisi ve globaldeki risk iştahının artmasıyla yükselmeye devam etti. Bugün yurt içinde TCMB faiz kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le görüşmesi yurt içinde yakından takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 3.189 - 3.275 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.259 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 16.560 azalarak 416.181 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.151 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.340’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.200 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.300 ve 3.340 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.230 ve 3.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Seyitler Kimya ve Global Yatırım Holding sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek (18.08.2022)

 

En fazla banka sektörü hisseleri yükseldi

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (18/08/2022)

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)