E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
17 Mayıs 2022 - 08:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları) Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil.

Erdoğan: Afrika kıtasında barış ve istikrarın temininde önemli rol oynayan Türkiye ve Cezayir olarak savunma sanayii alanında iş birliğini güçlendirmekte kararlıyız.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: (Türkiye) Yatırım alanını 10 milyar dolar ve daha üzerine ulaştıracağımıza inanmaktayım.

Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile trafik sigortası haziran ayı primleri Mayıs ayı primlerine göre %25 artacak.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye değerli bir müttefik ve herhangi bir güvenlik endişesi giderilmeli.

AB, bloktaki gaz ithalatçılarının Moskova'ya uygulanan yaptırımları ihlal etmeden Rus yakıtı için ödeme yapmaya devam edebileceğini açıkladı.

AB, Sırbistan'ın Rusya'ya yaptırımlara katılmasını istedi.

Reuters Anketi’ne göre ECB mevduat faizini Temmuz'da 25 baz puan arttıracak, Eylül sonuna kadar negatif faizden çıkacak.

İsveç hükümeti, NATO üyeliğine başvuru kararı aldıklarını duyurdu.

Beyaz Saray: Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda konsensusa ulaşacağız.

BoE Başkanı Bailey, gelecek dönemde İngiltere'nin ve dünyanın yükselen gıda fiyatları riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Fransa'da Castex'in istifasının ardından boşalan başbakanlık görevine mevcut Çalışma Bakanı Borne atandı.

Benzine litre başına 1,70 TL zam geldi.

Ne Olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de İşsizlik Oranı, Euro Bölgesinde öncü GSYH, ABD’de Perakende Satışlar ve Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.

ABD Hazine Bakanı Yellen, G7 Ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere 19 – 20 Mayıs tarihlerinde Almanya'ya gidecek.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalardaki düşük risk iştahı dün de sürdü. Geçtiğimiz hafta küreseldeki resesyon endişeleri, ABD'deki TÜFE verisinin beklentilerin üstünde gelmesi ve yurt içi tarafta süper bono/enflasyona endeksli araçların çıkabileceğine dair haber akışları ile piyasalar baskılanmıştı. Bu haftaya baktığımızda ise Çin'den gelen zayıf ekonomik göstergeler nedeniyle piyasalar geçtiğimiz işlem gününe satıcılı başladı. BİST100 endeksi de her ne kadar güne yatay başlasa da küresel piyasalara paralel olarak negatif seyirde günü tamamladı. Ayrıca 5 yıllık CDS'lerin 2008’den bu yana en yüksek düzeyini (718) test etmesi endeksi baskılamaya devam etti. Yurt içinde cari açık Mart ayında 5,55 milyar dolar oldu. Mart ayındaki gerçekleşme ile 12 aylık cari açık 24,2 milyar dolara yükselirken, AB ise 2022 yılı büyüme tahminlerini düşürdü.

Uzun süre 14,60'lı seviyelerde dengelenen Dolar / TL kuru, dolar endeksinin 20 yıl sonraki en yüksek seviyesine çıkması ve CDS'lerdeki yukarı yönlü seyir ile 15,62'li seviyelere gelerek yükselişindeki 9. gününü geçirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün  konut sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Konut sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Nebati, iyi niyetli ve cesur girişimlerde bulunan kurumları sonuna kadar destekleyeceklerinin altını çizerek, stokçuluğa ve fırsatçılığa kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade etti.

Günün önemli şirket haberleri 17/05/2022

 

NYSE haftanın ilk gününü karışık seyirle tamamladı

 

En fazla para girişi olan 10 hisse 16/05/2022

 

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)