E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış beklentisi---

Borsada hafif alıcılı açılış beklentisi

Borsada hafif alıcılı açılış beklentisi
23 Eylül 2021 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksinde yatay açılış bekleniyor.

Türkiye'de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 28.168 kişi,  hayatını kaybeden kişi sayısı ise 242 kişi olarak açıklandı.

Bilim Kurulu: Aşının yaygınlaşması ile birlikte artık üniversiteler  dahil okulların en son kapanan değil, asla kapanmayan kurumlar olması  konusunda ısrarlıyız .

Fed, piyasa beklentilerine paralel şekilde politika faizini %0-0,25  arasında sabit tuttu.

Fed'in karar metninde, ekonomideki ilerlemenin devam etmesi durumunda  varlık alım hızındaki yavaşlamanın gündeme alınabileceği belirtildi.

Fed: Varlık alımlarında azaltım yakın zamanda gerekli olabilir .

Fed: Enflasyon geçici faktörlerin etkisi ile yükseldi . Covid  vakalarında artış ekonomide toparlanmayı yavaşlattı.

Fed Başkanı Powell, teşviklerin geri çekilmesi sürecinin 2022  ortasında son bulmasının uygun olabileceğini söyledi.

Fed, bireysel karşı taraf ters repo limitini 80 milyar dolardan 120  milyar dolara çıkardı .

Powell: Tahvil alımının azaltılması kararı gelecek toplantıda  alınabilir .

Powell: Uzun vadeli enflasyon beklentilerimiz %2 hedefi ile uyumlu .

Powell: Eğer sürekli yüksek enflasyon bir endişe haline gelir ise Fed  buna kesinlikle yanıt verir .

Powell: Varlık alımlarında azaltım başladığında faiz artırımı testinin  tatmin edici olmasından hala oldukça uzakta olacağız .

Evergrande Group'un  ikinci büyük ortağı olan Chinese Estates Holdings  şu ana kadar 32 milyon dolar tutarında Evergrande hissesi sattığını ve  elindeki tüm hisseleri satmayı planladığını bildirdi .

Almanya'da aşı olmayan çalışanlar, Covid-19'a yakalanmaları ve  karantinaya alınmaları halinde çalışamadıkları günler için devletten  tazminat alamayacak.

Rusya 5 ülkeye daha uçuşlara yeniden başlayacak. Yapılan açıklamaya  göre, Cibuti, Danimarka, Güney Afrika, Peru ve Yeni Zelanda'ya  uçuşların 5 Ekim'den itibaren yeniden başlamasına karar verildi .

Brezilya Merkez Bankası, faiz oranını beklendiği gibi 100 baz  puan  artırdı.

Ne Olacak?

TCMB Faiz Kararı bugün açıklanacak.

Japonya'da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

İngiltere'de Faiz Kararı bugün açıklanacak.

Piyasalarda PMI verileri açıklanacakken, ABD'de İşsizlik Başvuruları  açıklanacak.

ABD Başkanı Joe ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ekim ayında Avrupa'da  bir araya  gelecek .

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını  bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Faiz kararlarının ön plana çıkması beklenen haftada Evergrande olayı  gündeme bomba gibi düştü. Şirketin borç ve likidite sıkıntısı global  bir gayrimenkul sorunu oluşturur mu? sorusunu akıllara getirirken,  piyasalarda endişe hakimdi. Evergrande bugün ödemesi gereken 36 milyon  dolarlık onshore tahvil kuponunu ödeyeceğini açıkladı. Haberin  ardından Asya piyasaları hafif yukarı seyretti. Ancak şirketin  önümüzdeki hafta 2 ödemesi daha bulunuyor ve bununla ilgili açıklama  yapılmadı. Ayrıca borçların yapılandırılabileceğinin konuşulması da
Asya piyasalarını destekledi.

Küresel piyasalar Evergrande olayının ardından Fed faiz kararına  odaklanmış durumdaydı. Fed beklentiler dahilinde değişikliğe gitmedi.
Başkan Powell faiz kararı ardından yaptığı açıklamalar güvercindi.

BİST100 endeksi tarafında ise sabah Salı gününe benzer tepki alımları  hakimdi. Faiz indirimi olabileceği algısı ile endeks 1.385 seviyesini  test etti. Ancak sonrasında küresel piyasalarında toparlanması ile  endeks günü pozitif tamamladı. Yurtiçi piyasalar bugün tamamen faiz  kararına odaklanacak. Faiz kararında bir değişiklik ön görmüyoruz.

Doların güçlenmesi ile gelişmekte olan ülke para birimleri değer  kaybederken, gelişmekte olan para birimleri içerisindeki en yüksek  değer kaybı Türk Lirası tarafında yaşandı.  Türk Lirası'ndaki değer  kaybının sadece doların güçlenmesine bağlı olduğunu düşünmüyoruz. Yurtiçindeki faiz kararından indirim çıkacağı beklentisi ile Türk Lirası varlıklardaki negatiflik, diğer para birimlerine göre daha  yüksek. Bugün açıklanacak faiz kararı sonrasında Dolar / TL'nin kısa  vadeli yönünü daha iyi gözlemleyebiliriz. Dolar / TL'yi teknik olarak  incelersek 8,72 - 8,80 direnç, 8,55 - 8,40 destek olarak ön plana  çıkıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Çarşamba günü 1.503 - 1.538 fiyat  aralığında işlem görerek günü 1.533 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.738 azalarak 608.819 adet kontrat  olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1521  seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş  eğilimini arttırırken, 1.540'ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.570 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise  kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.505 destek seviyesinin  kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.537 ve 1.547  seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.515 ve 1.505 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip  edilecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)