E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor
17 Eylül 2021 - 08:16 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 28.118 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 262 kişi olarak açıklandı.

Fitch, Türkiye'nin 2021 yılı büyüme tahminini %9,2'ye yükseltti. Fitch, Türkiye'de 2021'de son 10 yılın en yüksek büyümesinin yaşanmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Times: İngiltere’nin kırmızı listesinde yer alan Türkiye’nin seyahat edilmemesi tavsiye edilen listesinden çıkarılıyor .

ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada, “Uzun süredir, bu ekonomi en üst gelir grubundakiler için harika işledi. Şimdi artık çalışan insanları tekrar ekonomiye katma zamanı” dedi.

Biden, Kongre'yi ülkedeki varlıklı insanların ve şirketlerin vergilerden üzerlerine düşen "adil payı" ödemelerini sağlayacak yasal düzenlemeleri yapmaya çağırdı.

ECB Baş Ekonomisti Philip Lane, Alman ekonomistler ile bu hafta yaptığı özel bir toplantıda ECB'nin %2 enflasyon hedefine 2025 yılına kadar ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed yetkilileri için yatırım kuralları belirlenmesi için bir değerlendirme süreci başlattı. Geçen hafta iki Fed yetkilisinin kişisel portföyü kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

S&P: El Salvador'un Bitcoin'i geçerli para birimi olarak kabul etmesinin kredi notuna negatif etkileri var.
İtalya’da hükümet, tüm çalışanlara aşı olma ve sağlık kartı zorunluluğu getiriyor.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Piyasa Katılımcıları Anketi (TCMB Beklenti Anketi) yayımlanacak.

İngiltere’de Perakende Satışlar, Euro Bölgesi’nde Cari Denge ve TÜFE verisi açıklanacak.

ABD hükümetinin üst düzey danışmanları bugün Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği aşının takviye üçüncü dozunun uygulanmasının güvenli ve etkili olduğuna ilişkin yeterli kanıt bulunup bulunmadığını ele alacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Asya piyasaları Çin'den gelen veri akışı ile geçtiğimiz günü negatif tamamladı. Evergrande’nin büyük bankalara 20 Eylül’de vadesi gelen kredi faiz ödemelerini gerçekleştiremeyeceğini açıklaması ve Çin’de oyun geliştiricisi şirketlere yönelik yeni kararların alınması Asya piyasalarını olumsuz etkiledi.
Küresel piyasalarda dünya genelinde yaşanan coronavirüs salgının ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilemeye devam edeceğine endişeleri ile karışık seyretmeye devam etti. ABD’de Salı günü açıklanan %5,30’luk enflasyon verisi ile birlikte ABD Bej Raporunda coronavirus varyantlarının ekonomiyi tekrar yavaşlatacağı endişeleri yaşanırken, doğal gaz ve petrol fiyatlarındaki yükselişler ABD’de risk iştahını artırdı.

BİST100 endeksi ABD küresel piyaslardaki risk iştahına bağlı olarak güne alıcılı başlangıç yaptı. Açılışın ardından Dolar Endeksinin 92,95 seviyesine, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de %1,34 seviyesinin üstüne çıkmasıyla Dolar / TL 8,52’ye kadar yükseldi. ABD'de Perakende Satışların -%0,7 gelmesi beklenirken, +%0,7 gelmesi ile dolar küresel piyasalarda değer kazandı. Kurdaki şok sonrası BİST100 endeksi kazançlarını sildi. Endeks günü 1.418 seviyesinden tamamladı.
TCMB tarafından haftalık olarak yayımlanan verilere göre yabancı yatırımcılar geçen hafta net 52,7 milyon dolar hisse satarken, 325 milyon Dolar tahvil aldı.

ABD'de ilk kez İşsizlik Maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 11 Eylül ile biten haftada 321.000 olan beklentilere paralel 322.000 olarak gerçekleşti. Devam eden başvurular ise pandemi döneminin en düşük seviyesine geriledi.
 
VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Perşembe 1.528 - 1.554 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.535 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.247 artarak 583.625 adet kontrat olarak gerçekleşti.

Altın güvenli arazi aracı gibi, kripto motosiklet

Asya borsalarında karışık seyir

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.556 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.545’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.590 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.525 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.545 ve 1.555 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.525 ve 1.515 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)