E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor
03 Eylül 2021 - 08:24 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye'de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 23.496 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 283 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Bilim Kurulu, yeni dönemde okulların kapanmasını gündeme almak istemiyor .

Koca: Yeni dönemde salgın okulların kapatılmasına neden olmayacak çünkü elimizde aşı var .

Koca: (Covid-19 aşısı) 12 yaş üstü de 15 yaş üstünde olduğu gibi tercihe bağlı yapılabilir .

ABD Senatosu'nda Demokrat Manchin, ABD Başkanı Biden'ın 3,5 trilyon paketinin Amerika'nın karşılayabileceği ve harcamaya ihtiyaç duyacağı bir boyuta daraltılması gerektiğini belirtti.

Goldman Sachs stratejistlerine göre, ekonomik büyümeye yönelik endişelere rağmen yakın dönemde döngüsel varlıklarda rahatlama muhtemel görünüyor .

BOTAŞ, sanayi ve doğal gaz santrallerine uygulayacağı tarifelere ise %15 zam yaptı.

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Bilaloğlu: Çip krizi en azından 2022'nin ilk çeyreğine kadar sürecek. Muhtemelen 2022'nin ikinci çeyreğini de etkileyecek.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Ağustos ayı enflasyon verileri açıklanacak.

Yurtdışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.

ABD'de Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı açıklanacak.

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçi piyasalar dünde pozitif seyrini korudu. Endeks günü 1.479 seviyesinden tamamladı. Özellikle İmalat PMI verisi ve büyümenin %21,7 gelmesi yurtiçindeki yüksek risk iştahını artırırken, kurdaki geri çekilmenin hızlanması endeksi destekledi. Endeks günü 1.479 seviyesinden tamamlarken, Dolar/TL, 11 Mayıs'tan bu yana en düşük seviye olan 8,25 seviyesinin gördü.

Yurtiçi piyasalar bugün saat 10:00'da açıklanacak olan Ağustos ayı enflasyon verisine odaklanacak.

Özellikle politika faiziyle enflasyonun hemen hemen aynı olması sonrasında, bu ayki enflasyonun önemi iyice arttı.

Geçtiğimiz hafta Powell'ın açıklamalarının ardından yükselişe geçen ve bu hafta ECB yetkililerinin varlık alım programının azaltılmasına dair yorumlarıyla yatay seyre yönelen ons altın, bugün açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisine odaklandı.

Brent petrol tarafında OPEC+ Toplantısı izlendi. OPEC+, talep toparlanması ve stoklardaki azalmayı sebep göstererek petrol üretimini artırma planında herhangi bir değişikliğe gitmedi. OPEC+'nın mevcut politikasına göre günlük 400.000 varil petrol üretim artışı devam edecek. Kararın ardından brent petrol fiyatları hafif geri çekildi.

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları 2020 Mart ayından beri en düşük seviyelere geriledi. ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre başvurular 28 Ağustos'ta sona eren haftada 14.000 düşerek 340.000'e geriledi.
   
VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Perşembe günü 1.613 - 1.634 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.624 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.479 artarak 487.857 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1619 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.634'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.670 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.604 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.634 ve 1,643 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.614 ve 1.604seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 03/09/2021

Altın için kritik gün!

Borsa İstanbul pozitif sinyaller veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)