E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor
18 Haziran 2021 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, endeksin güne hafif alıcılı bir görünümle başlamasını bekleniyor.

Çarşamba akşamı gerçekleşen Fed ve dün gerçekleşen TCMB toplantılarının yansımaları takip ediliyor. Özellikle Fed’in enflasyon tahminlerindeki yükselişlerin etkisi küresel ölçüde negatif fiyatlamada etkili oluyor. TL varlıklarda daha negatif bir görünüm olmakla birlikte dün küresel piyasalarda da ağırlıklı olarak satıcılı bir görünüm mevcuttu. Bugün de ağırlıklı satıcılı olmakla birlikte karışık bir tablo var. Bugün önemli bir veri gündeminin olmadığı piyasalarda Fed toplantısının yansımaları fiyatlanmaya devam edecektir.

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.429 ile 1.413 puanları arasında dalgalanarak günü %1,20 kayıpla 1.414 puandan tamamladı. Dün endekste TCMB’nin sıkı para politikası duruşu mesajlarına rağmen satıcılı bir eğilimin hakim olduğunu gördük. Bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. Yurt dışı borsalara paralel teknik hareketlenmelerin yaşanacağı bir gün bekliyoruz. Bu sabah itibariyle ABD vadeli endekslerinde hafif alıcılı bir seyir hakim. Avrupa tarafı bugün yatay bir açılışı işaret ediyor. Asya’da ise endekslerde karışık bir görüntü var. Dolar/TL, 8,7225 seviyelerinden işlem görüyor. Bu görünüm altında endeksin güne hafif alıcılı bir açılış ile başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Fed’in para politikasına yönelik mesajları piyasalarda fiyatlanmaya devam ediyor. Dün TCMB faiz oranlarında bir değişikliğe gitmeyerek para politikasında sıkı duruş mesajları verdi. Bugün yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri akışı bulunmuyor. Endekste orta vadede 100 günlük basit hareketli ortalamanın direnç, 200 günlük basit hareketli ortalamanın ise destek olarak çalıştığını gözlemliyoruz. Kısa vadede satış baskısının hakim olduğu endekste 1.410 ve 1.393 destek seviyeleri önemini koruyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.431, 1.440 ve 1.462 seviyelerini önemli direnç seviyeleri olarak izliyoruz. Son dört gündür düşüş eğilimi gösteren endeksin destek noktalarında hacimli bir şekilde tutunması gerçekleşmezse satış baskısının derinleşebileceğini düşünüyoruz

Günün önemli şirket haberleri 18/06/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Diriteks ve İş Yatırım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)