E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor
03 Haziran 2021 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 7.181 artarak 5.263.697’ye yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 586 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 112 kişi artarak 47.768’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.131.453.

Sağlık Bakanı Koca: Maskelerin yüzümüzü terlettiği bu yaz, son yaz olacak .

Koca: Ülkemizde kullanılan aşıların etkili ve güvenli olduğundan eminiz . Yerli Covid - 19 aşısının son testleri yapılmaktadır. Testlerden başarıyla geçer geçmez klinik kullanımı en kısa sürede başlayacaktır.

TCMB Sunum: Politika faizi, güçlü bir dezenflasyonist etkiyi güçlü göstergeler enflasyonda kalıcı bir düşüşe işaret edene ve orta vadede %5 hedefine ulaşılana kadar enflasyonun üzerinde bir seviyede belirlenmeye devam edilecek.

TCMB Sunumu: Kararlar şeffaf, öngörülebilir ve verilere bağlı alınmaya devam edilecek .

ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeye yönelik planladığı dijital vergi planını ertelediğini duyurdu.

AB, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yedi AB adayı ülkeye 2027 yılına kadar toplam 14,2 milyar euroluk katılım öncesi mali yardım paketi üzerinde anlaşma sağladı .

ABD basınının Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, Başkan Biden'ın altyapı yatırım paketi konusunda Cumhuriyetçi Senatör Shelley Moore Capito ile görüşmesi "yapıcı ve dostane" bir havada geçti .

ECB Başkanı Lagarde, güçlü ekonomi destek politikalarının pandemi ile ekonomik toparlanma arasında köprü olacak şekilde devam edeceğini bildirdi.

FED pandemi döneminde hayata geçirilen şirket kredi kolaylığı programını kademeli olarak tasfiye edeceğini duyurdu.

İran nükleer anlaşmasına dönülmesi ve ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının kaldırılması için sürdürülen müzakerelerde AB heyetine liderlik eden Enrique Mora, gelecek hafta yapılacak müzakere turunda bir anlaşmaya varılmasını beklediğini söyledi .

Dünya Bankası, "Lübnan batıyor" başlığıyla bir rapor yayımladı. Dünya Bankası, Lübnan'daki mevcut ekonomik durumun, 19. yüzyılın ortalarından bu yana dünyada yaşanan en ağır kriz dönemleri içinde muhtemelen ilk 10, hatta ilk 3'te yer alabileceğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2021-2022 sezonunda Süper Lig kulüplerinin kadroda en fazla 14, sahada ise aynı anda en fazla 8 yabancı futbolcu bulundurabileceğini açıkladı.

Yurt içi gündem

Yurtiçinde enflasyon verisi açıklanacak.

TCMB’nin yarın Aylık Fiyat Gelişmeleri ile ilgili değerlendirmesini yayımlaması bekleniyor.

Moody’s Türkiye değerlendirmesi yarın açıklanacak.

Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri yarın yatırılacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum kesimiyle tüm geçiş kapılarının 4 Haziran'da açılacağını açıkladı.

4-5 Haziran tarihlerinde Londra'da G – 7 Maliye Bakanları Toplantısı gerçekleşecek.

B orsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda yatay seyir sürerken, yurt içi piyasalarda ana gündem maddesi faiz ve enflasyon olarak göze çarpıyor. Salı akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken faiz ve enflasyon hakkındaki açıklamaları Türk Lirasının Dolar karşısında değer kaybının hızlanmasına neden oldu. Kur 8,77’yi test etti. Erdoğan, ''Merkez Bankası Başkanı ile görüştüm. Faizleri düşürmemiz lazım. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için rahatlama dönemine girmiş olacağız.'' dedi. Türk Lirası yılbaşından bu yana yaklaşık %16 değer kaybetti.
Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri içerisinde en çok değer kaybı yaşanan para birimi olarak Türk Lirası göze çarpıyor.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe kurdaki sert yükselişin de etkisi ile %0,81 oranında düşüşle 1.420 seviyesinden başlangıç yaptı. Düşüşle başlayan endekse seans içerisinde tepki alımları gelirken, Dolar / TL’de 8,60 – 8,62 seviyelerinde dengelendi. Yurtiçi piyasalar TCMB’nin PPK toplantısı öncesinde dün gerçekleştirdiği yerli ve yatırımcılarla olan sunuma odaklandı. Sunum ardından gelen alımlar sonrası endeks günü %0,09 oranında düşüşle 1.430 seviyesinden tamamladı. Elektrik sektörü payları %2,14 oranında değer kazanırken, ticaret sektörü payları %1,44 oranında değer kaybetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yatırımcılarla yapılan toplantıda piyasadaki erken gevşeme beklentisinin uygun olmadığını belirtti. Kavcıoğlu, toplantıda 3. çeyreğin sonu itibariyle Türkiye'de dezenflasyon sürecinin başlayacağını ifade etti.

DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi ve AmCham Türkiye (Amerikan Şirketler Derneği), Türkiye ile ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’a ilettikleri mektubun detaylarını paylaştı. NATO Zirvesi öncesi, Türkiye ve ABD Başkanlarına gönderilen mektupta, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin istendiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield görüştü. Görüşmede bölgesel meseleler ve BM çerçevesinde Türkiye - ABD iş birliği konuları ele alındı.

Altın yeni güne hafif düşüşle başladı

Merkez’den indirim beklentisi

Asya borsalarında karışık seyir

Kriptolarda görünüm pozitif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)